XXL-direktør Fredrik Steenbuchs private selskap Stamina hadde ingen aktivitet ifjor utover å dele ut fem millioner kroner til den veldedige stiftelsen XXL Childrens Foundation.

– Selskapet mitt har hatt god formuesvekst med XXL, og da synes jeg at man kan bidra med litt mer, forteller Steenbuch, som også er administrerende direktør i sportskjeden XXL.

XXL startet barnefondet XXL Childrens Foundtation for noen år tilbake, og donerte den gang ti millioner kroner til fondet. Fem prosent av stiftelsens midler skal hvert år deles ut, og jo mer penger i fondet, dess mer er det å dele ut.

– Stiftelsen er avhengig av innskudd, og pengene går rett ut uten noe byråkrati, og jo flere som bidrar, dess hyggeligere er det, sier Steenbuch.

Bidro til Nepal

Stiftelsen har delt ut en million kroner til en skole bokseren Cecilia Brækhus er fadder for i Uganda, og kjøpte i tillegg utstyr for 750.000 kroner til å bidra med i hjelperarbeidet etter jordskjelvet i Nepal i april og mai. Det første jordskjelvet målte 7,8 i styrke, og tok livet av 8000 mennesker.

– Vi fikk tak i varer som var verdt to millioner kroner, men flere leverandører subsidierte varene. Jeg tror det var 1200 soveposer og 150 familietelt som kunne huse 1500 mennesker. Vi betalte også for helikopter, og vet at hjelpen kom helt frem, sier Steenbuch.

– Det er fint å gi penger når du vet at pengene kommer noen til nytte.

Verdiøkning i XXL

Steenbuchs selskap Stamina eier også 2,4 prosent i sportskjeden XXL. Selskapet ble børsnotert ifjor høst, og steg godt i tiden etter notering.

Ved nyttår var aksjen priset til 74,75 kroner, og hadde en markedsverdi på ti milliarder kroner.

Det siste halve året har verdien av selskapet steget 26 prosent på børsen, og har i dag en markedsverdi på 12,4 milliarder kroner. Det har gitt Steenbuchs aksjepost en verdiøkning på 50 millioner kroner, og den passerer snart 300 millioner kroner hvis aksjen fortsetter oppover.

– Jeg er mye mindre engasjert i aksjekursen enn man skulle tro. Jeg liker å tenke på den som at den gjenspeiler det gode arbeidet vi gjør, sier Steenbuch.

Stamina har en egenkapital på 23,7 millioner kroner, og

Steenbuch eier selskapet sammen med barna Daniel og Mikael. Alle har 33,3 prosent eierandel, men det er Fredrik Steenbuch som sitter på A-aksjene med stemmerett i selskapet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Euroen koster over ni kroner igjen

Avis: USA får angripe IS fra tyrkisk territorium

Barnehagesjef tiltalt for å ha underslått 5,5 millioner

Se DNTV: En gresk viking

En gresk viking
Han har hakekors på armen, liker vikinger, men er ingen nazist. Ilias Kasidiaris ønsker å ta makten i Hellas.
00:45
Publisert: