Etter to dager med fall i oljeprisen omsettes nå et fat med brent-råolje til rett under 46 dollar fatet, en nedgang på knappe halvannen dollar gjennom dagen.

De siste dagenes nedgang skyldes i stor grad at Irak melder om rekordhøy eksport i april, som er med på å øke tilbudet i verdensmarkedet. Dette bidrar til ubalansen som har sendt prisen på et fat olje ned fra rundt 140 dollar fatet til godt under 30 dollar fatet tidligere i år.

Irak, ekskludert oljesalget fra de kurdiske selvstyreområdene, steg til 3,36 millioner fat i døgnet den siste måneden, skriver Bloomberg News, som siterer en sms fra en talsmann for oljedepartementet i Irak søndag.

Selv om prisen faller ved inngangen til denne uken, er den langt spenstigere enn den var i januar, da den foreløpige bunnen siden 2003 ble nådd.

Er forbi det verste

- Vi har sannsynligvis sett det verste i olje, og det er gode nyheter. Det negative er at dagens pris synes å ha tatt av litt, sier Bill O'Grady, som er sjef markedsstrateg hos Confluence Investment Management.

- Det synes som om Opec prøver å absorbere all produksjonsnedgangen fra USA, sier O'Grady med henvisning til at lave priser har resultert i at skiferoljeprodusenter i stor grad har trukket seg ut av markedet da prisene falt kraftig.

Mandag klokken 19.45 norsk tid koster et fat nordsjøolje med levering i juni 46.10 dollar, en nedgang på 1,27 dollar gjennom dagen. 19. januar bunnet oljeprisen ut på 27,80 dollar fatet.

Den amerikanske lettoljen, WTI koster mandag kveld 44,91 dollar fatet, en nedgang på 1,01 dollar.

Les også: Utvider hotellstreiken

En person omkom i ulykke ved kraftstasjon i Nordland

Står i kø for fjordhytte

 

De på DNtv:

Slik blir det nye Nasjonalmuseet
Se animasjonsvideoen av det nye Nasjonalmuseet her. Museet skal stå klart i 2020
01:11
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.