- Ingen kommentar.

Ole Ertvaag gliser når han på oljemessen ONS onsdag konfronteres med tallene i hans private selskap Classic Cars.

Det er mer enn 20 år siden Ertvaag første gang kjøpte en eksklusiv bil. Med millioninntekter som private equity-topp tok han lidenskapen et skritt videre.

- Jeg klarer aldri å gjøre noe halvveis. Nå har jeg ansatt to mann til å styre dette. Det du må huske på er at dette er en enormt stor investeringsklasse internasjonalt, og prisene har gått i været de siste årene, fortalte Ertvaag Dagens Næringsliv ifjor sommer.

Da hadde han nettopp solgt en Aston Martin 1964-modell for syv millioner kroner på auksjon i London. Modellen er den samme som ble brukt i James Bond-filmen Goldfinger. Det er biler som Aston Martin, Bugatti, Lamborghini, Ferrari og Porsche som står i garasjen i Stavanger.

- En portefølje av investeringer

Regnskapet til Classic Cars viser at det ikke bare var 1964-modellen av Aston Martin som ble solgt. Ertvaag solgte ifjor biler for 46 millioner kroner. Resultatet før skatt endte på over 14 millioner kroner. 

Bilsamlingen i selskapet Classic Cars er del av Ertvaags helleide investeringsselskap Eføy Investering. Dette selskapet investerer blant annet stort i eiendom foruten å eie Ertvaags eierandeler i HitecVision.

- Biler og eiendom er en portefølje av investeringer som ikke kommer i konflikt med investeringene som gjøres av HitecVision, har Ertvaag tidligere fortalt Dagens Næringsliv.

Nær 400 millioner i egenkapital

Eføy Investering-konsernet fikk i fjor et resultat på 64 millioner kroner før skatt. Den bokførte egenkapitalen i selskapet er nær 400 millioner kroner. 

Ole Ertvaag har gjennom Eføy Investering kommitert seg for 400 millioner kroner i de tre fondene HitecVision har under forvaltning. Til gjengjeld har Eføy Investering store eierandeler i forvaltningsselskapene som får inntekter fra forvaltningen av fondene.

Les også:

Fra hytterekord til bankforhandlinger dnPlus

Verdens raskeste?

Fremtidens ultraluksusbil

Hør DNs podcast: Om kun kort tid kan regjeringen gjøre det enda vanskeligere for unge å komme inn i boligmarkedet. Og hva betyr de ultralave rentene for pensjonen din?

Vi vil høre fra deg! Hva synes du om Finansredaksjonen? Gi oss gjerne tilbakemelding her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

- Anbefalt fra DNtv:

I natt åpner Oslo Lufthavns nye taxfreebutikk
Vi har testet 70 vinnyheter på Oslo Lufthavns nye taxfreeflaggskip.
02:06
Publisert:

Denne idretten ble «født» en fuktig kveld i Sverige, og vokser raskt i Norge
Pontus Flingdal viser deg hva du trenger av utstyr.
01:58
Publisert: