Kontrakten består av ni moduler til det som er utbyggingsfase nummer to av dette feltet 80 kilometer utenfor Rio de Janeiro. Prosjektet ble satt på vent i 2014 og Geir Birkeland, prosjektleder for Statoils Peregrino-prosjekt, forklarte mandag morgen på et pressemøte at at prosjektet nå blir realisert takket være blant annet kostnadsreduksjon knyttet til moduler som allerede er bygget til et prosjekt som ble kansellert for tre år siden og ligger på kaia hos Nymo i Grimstad.

Birkeland sier Peregrino-prosjektet totalt sett blir 30 prosent billigere enn den planlagte utbyggingskostnaden. Estimert utbyggiskostnad i dag er tre milliarder amerikanske dollar tilsvarende nær 25 milliarder kroner. Break-even ligger rundt 40-45 dollar per fat mot opprinnelig nærmere 70 dollar, sier Birkeland.

Kontrakten med Cameron Sense, Schlumbergers datterselskap i Kristiansand, er en såkalt epc-kontrakt for en komplett borepakke til feltet i Brasil. Samlet operasjonsvekt er på 5900 tonn.

 

Stor kontrakt

Ifølge Øyvind Boye, administrerende direktør for det Ugland-eide Nymo-verftet i Grimstad, sier det opprinnelige prosjektet for Cameron startet i 2011 med design av boremodulene basert på Camerons utstyr. De ble bygget og utrustet frem til september 2013 på en kontrakt med brasilianske OSX, men kontrakten ble suspendert.

Modulene, som skal være på feltet i 2019, skal nå ombygges og tilpasses Statoils brønnhodeplattform.

- Kontraken er viktig for oss i en tid der aktiviteten innen olje og gass er begrenset, sier Boye.

- Det betyr at vi sikrer en del aktivitet, men omfanget vil avhenge av om vi skal foreta sammenstilling og testing, sier Boye.

Jarle Dyrdal, administrerende direktør i Cameron Sense, sier dette er en stor kontrakt, men sier partene har blitt enige om å ikke offentliggjøre beløp.

 

 

Les også:

Bjarne Skeie kjøper seg opp i TTS

Norwegian setter samtlige Las Vegas-ruter på pause fra mars  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.