Nå er forhandlingene gjenopptatt og en avtale nå kan bli kunngjort i løpet av få dager, sier en ikke-navngitt kilde til Bloomberg News mandag.

Avtalen er imidlertid ikke ferdigstilt, og samtalene kan fortsatt bryte sammen igjen, ifølge kilden.

Flere hindre

Enhver avtale er for øvrig ventet å tiltrekke oppmerksomheten til konkurransemyndighetene i USA, særlig ettersom de to selskapenes virksomheter overlapper aller mest i Nord-Amerika.

Forhandlinger rundt eiendelssalg for milliarder av dollar, som er nødvendig for å tilfredsstille Det amerikanske justisdepartementet, var et av flere hindre tidligere i prosessen, ifølge flere ikke-navngitte kilder.

Brøt sammen

Forhandlingene brøt sammen fredag, og offentliggjort korrespondanse mellom selskapenes konsernsjefer hentyder at Halliburton var av den oppfatning at Baker Hughes ikke var tilstrekkelig samarbeidsvillige.

Baker Hughes på sin side, hevdet at Halliburton presset selskapet til å handle raskt og truet med å erstatte hele Baker Hughes-styret.

- Din uforsonlighet er ikke rimelig reaksjon og kravet ditt om at vi aksepterer tilbudet innen de neste fire timene, samt dine trusler om å erstatte styret for å kontrollere begge sidene i denne forhandlingen er totalt upassende, skrev Baker Hughes-konsernsjef Martin Craighead i en epost til Halliburtons konsernsjef Dave Lesar.

Les også:
Skal bli Grand enda en gang
Asia i dag: Sjokk-resesjon for Japan
- Lett for å gå i «penger-rett-i-dass-fellen» (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.