J.P. Morgan Cazenove mener at bunnen i oljeservice-sektoren i Europa kan være et stykke unna. Analytikerne mener at konsensus for nettoresultat i sektoren kan komme ned 20-40 prosent for 2015 fra dagens nivå, ifølge en oppdatering tirsdag.

Med dette mener meglerhuset at tiden ikke er inne for å investere i oljeservice-sektoren.

Selv for investorer som tenker langsiktig mener meglerhuset at risikoen er på nedsiden, og råder til å generelt vente lengre med å investere i sektoren.

Meglerhuset viser til fire grunner til at konsensus kan ligge 20-40 prosent for høyt.

For det første faller investeringene innen olje- og gass-sektoren globalt. Meglerhuset ser samlet fall i investeringene på rundt 15 prosent når alle budsjettene er klare.

For det andre er inntjeningen til oljeserviceselskapene i Europa sterkt korrelert med investeringene fra de store selskapene. Riktignok kan en sterk ordrebok motvirke noe av dette for noen selskaper, men meglerhuset mener risikoen helt klart er på nedsiden generelt.

For det tredje er konsensus for inntektene til selskapene alt for høyt med ventet vekst på seks prosent. Meglerhuset mener at inntektene må falle mellom 11 og 21 prosent for å ta høyde for fallet i investeringene.

For det fjerde er sensitiviteten til resultat etter skatt til inntektene ved forrige oljepris-«krasj» nær 2x.

Les også:
Tror oljeprisfallet gir kraftigere USA-vekst
Slapp budinteresse i oljeknøtt (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.