Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

SEBs oljeanalytiker Bjarne Schieldrop tror oljeprisen skal ned mot 40 dollar.
SEBs oljeanalytiker Bjarne Schieldrop tror oljeprisen skal ned mot 40 dollar. les mer

Oljepris

- Prisraset er langt fra over

 

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Oljeprisene fortsetter å rase.

I dag har spotprisen for nordsjøolje for første gang på over fem år falt under 50 dollar fatet.

DNBs oljeanalytiker Torbjørn Kjus, som har spådd lavere oljepris i to og et halvt år, mente igår at bunnen er nær og at vi kan se 70-tallet igjen innen utgangen av året.

Andre eksperter er ikke like optimistiske.

SEBs oljeanalytiker Bjarne Schieldrop tror prisen kan fortsette å falle mot 40 dollar fatet, ifølge analysehusets morgenbrev, skriver svd.se.

Schieldrop venter ikke noen endringer i Opecs oljeproduksjon før oljekartellets neste møte 5. juni.

Kutter

Det blir dermed fortsatt tøffe tak blant aktørene i oljemarkedet, og SEB tror de amerikanske skiferoljeprodusentene går tøffe tider i møte.

De svake oljeprisene har fått stadig flere oljeselskaper til å bli forsiktige.

Lundin Petroleum meldte i dag at det kutter sitt investeringsbudsjett for 2015 med 31 prosent fra ifjor til 1,45 milliarder dollar.

Tidligere i uken meldte oljeserviceselskapet Baker Huges en kraftig nedgang i antall oljerigger som leter etter olje i USA. Totalt er det nå 1482 rigger i virksomhet, mot 1609 som mest i midten av oktober ifjor. Men det er fortsatt flere enn 100 aktive rigger i år enn på samme tidsrom ifjor.
 

Les også: - Ned, ned, ned for olje, euro, børs og rente

 
Nordsjøolje på vei under 50 dollar

Priskrig kan sende oljeprisen i 40 dollar  

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør