Statoil, Eni Norge, Lundin Norway, OMV og GDF SUEZ vil samarbeide om å løse operasjonelle oppgaver knyttet til letevirksomhet i Barentshavet fremover, heter det i en pressemelding tirsdag.

– Vi tar de operasjonelle oppgavene på alvor og har samlet ledende selskaper med aktivitet i Barentshavet for sammen å finne gode og robuste løsninger på oppgavene vi ser fremover, særlig med tanke på de nye områdene som er åpnet i Barentshavet sørøst, sier Irene Rummelhoff, direktør for Statoils letevirksomhet på norsk sokkel, i meldingen.

Prosjektet har fått navnet BaSEC, Barents Sea Exploration Collaboration, og vil i første omgang ha en varighet på tre år. Samarbeidet vil se på Barentshavet, men spesielt på områdene som dekkes av 23. konsesjonsrunde.

Det er Statoil som skal lede prosjektet i dets første fase. Alle selskapene deltar i styringsgruppen og bidrar inn i arbeidsgruppene, og arbeidet settes igang umiddelbart, heter det i tirsdagens melding.

Ifølge Rummelhoff er målet «økt koordinering og kostnadseffektive løsninger for leteaktiviteten i Barentshavet både på kort og mellomlang sikt».

- Vi vil jobbe sammen med myndigheter, bransjeorganisasjoner og andre relevante institusjoner for å nå målene våre. Vi ønsker å være effektive og adressere de konkrete tiltakene som må på plass og vil dele relevante løsninger og data med både myndigheter og resten av industrien. Det er i vår felles interesse å ha robuste leteoperasjoner i Barentshavet, sier hun.

Les også:
Mener oljebransjen må gå fra Mercedes til Toyota
USA i dag: Advarer mot rentesmell
Herkules-sjef går av (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.