Credit Suisse og DNB Markets høyner sine kursmål på Statoil-aksjen med fem kroner etter selskapets kvartalsrapport på torsdag, mens Société Générale oppgraderer til hold- fra salgsanbefaling, fremgår det av oppdateringer mandag.

Société Générales (SocGen) anerkjenner Statoils program for kostnadseffektivitet og driftsbedring. Dette fører til at eps-estimatet 2015 høynes med 20 prosent, mens anslagene for 2016 og 2017 tas opp med henholdsvis 10 og 5 prosent.

SocGens kursmål på Statoil-aksjen er 155 kroner.

Les også: Det desidert svakeste Statoil-kvartalet i nyere tid

Credit Suisse fremholder at de justerte Statoil-tallene stort sett var på linje med forventningene, men viser til bedre utsikter innen den internasjonale virksomheten (DPI) som bakgrunn til kursmåljusteringen.

Uorganiserte vekstmuligheter

Videre spekulerer meglerhuset i at det kan være aktuelt for Statoil med uorganiske vekstmuligheter, til tross for at selskapets gjeldsgrad begynner å nærme seg toppgrensen på 30 prosent, som Statoil selv har satt.

Credit Suisse høyner kursmål til 145 fra 140 kroner, og gjentar «underperform»-anbefaling.

DNB Markets erkjenner at Statoils resultat kom inn bedre enn ventet, men understreker at dette var drevet at engangseffekter innen virksomhetsområdet for markedsføring, foredling og fornybar energi (MPR), og at dette skjuler mye svakere tall enn det som rapporteres.

«For høy»

DNB-analytikerne anbefaler derfor å selge aksjen på den sterke kursutviklingen i etterkant av rapporten, men oppjusterer kursmålet til 140 fra 135 kroner.

Handelsbanken Capital Markets erkjenner at nedskrivningene Statoil gjorde i kvartalet påvirker eps- og roce-estimatene positivt. Meglerhuset oppjusterer sine estimater, primært som følge av førstekvartalsresultatet, samtidig som anslagene for enhetskostnader tas litt ned.

Handelsbanken-analytikerne mener likevel at Statoils aksjekurs er for høy, noe som forklares med Statoil-ledelsens intensjon om å opprettholde utbyttet.

Meglerhuset gjentar kursmål 140 kroner og redusèranbefaling.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Brødre innrømmer gambling

Kvinner sto for økning i antall studenter

Markant nedgang i oljeletingen på norsk sokkel