Meglerhuset nedjusterer også estimatene for andre halvår 2015 til 52 dollar per fat, fremgår det av en oppdatering fredag.

Meglerhuset venter at oljeprisen vil være 50 dollar i snitt i tredje kvartal 2015 og øke til 53 dollar i snitt i fjerde kvartal.

I første kvartal 2016 ser Barclays en pris på 54 dollar per fat økende til 60, 68 og 70 dollar per fat i henholdsvis andre, tredje og fjerde kvartal.

Barclays-analytikerne skriver at flere engangsfaktorer støttet oppgangen i oljeprisen i løpet av første halvår 2015, når prisene burde ha vært lavere.

Fraværet av en justeringsperiode som skulle ha skjedd i første og andre kvartal gjør at markedet trenger priser på 40 til 50-tallet de neste tre kvartalene for at tilstrekkelig kapasitet skal bli stengt ned og prisene kan bevege seg over 60 dollar fatet, fremgår det.

Videre skriver meglerhuset at det er mye usikkerhet i markedet, blant annet knyttet til Kina og utsikter til styrket dollar relativt til råvarevalutaer.

«Markedet er fortsatt i en ustabil tilstand mens det tester nye likevektsnivåer og tar høyde for vedvarende tilbudsoverheng», skriver Barclays, og mener dette gjør at volatiliteten i markedet vil fortsette.

DNs valgportal: Hvilke politikertopp er du mest enig med?

Les også:

Solberg vil hjelpe arbeidsløse ingeniører

15 mrd i skattekutt på to år

Se DNtv: - Matbransjen er fremtiden

- Matbransjen er fremtiden
Cecilie Fredriksen, styremedlem i Marine Harvest, oppfordrerer NHH-studentene til å velge laks og fisk fremfor finans og tradisjonell konsulentvirksomhet.
00:57
Publisert:

Se DNtv: - Får se hva som skjer med skjørtelengden

 

- Får se hva som skjer med skjørtelengden
Deltakerne på Paretos oljekonferanse er kledd for krise
00:58
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.