Blue Energy Holding AS, et heleid datterselskap av AS Green Cube Innovation, har inngått avtale om kjøp av St1 Norge AS.

Det er det finske energiselskapet St1 Nordic Oy som selger selskapet. Salget er i tråd med konkurransemyndighetenes pålegg da St1 Nordic Oy kjøpte Smart Fuel AS i Norge.

St1 Norge AS eier 39 drivstoffstasjoner med en årlig omsetning på 1,1 milliarder kroner. Stasjonene driftes som merkevaren St1. Stasjonene vil ikke endre navn.

- Vi er veldig fornøyd med å kunne overta St1-kjeden i Norge, sier styreleder i AS Green Cube Innovation, Jon Erik Brøndmo, i en pressemelding.

- Dette er et stort skritt i retning av å bli et av Norges ledende energiselskaper. Stasjonene vil forbli markedsledende på pris og produkt under vårt eierskap. Det vil skje mye spennende i det norske drivstoffmarkedet fremover som vil være til bileiernes og klimaets beste.

Transaksjonen er hos Konkurransetilsynet for endelig godkjenning.

Konkurransetilsynet krevde salg av 39 stasjoner

I august ble det klart at 420 Shell-stasjoner nå blir finskeide gjennom at energiselskapet St1 kjøpte Shell-stasjonene i datterselskapet Smart Fuels for en ukjent kjøpesum.

- Vi har en brand-avtale med Shell slik at St1 kan fortsette å bruke merkevaren Shell i fremtiden, og det gjenstår å se hvor mange av stasjonene som vil få St1-logoen. Der har vi ikke konkludert ennå, sier styreleder Mika Anttonen i St1 Nordic Oy.

For at Konkurransetilsynet ville godkjenne Shell-oppkjøpet ble det stilt krav om at St1 måtte selge sine eksisterende 39 egeneide norske stasjoner.

- Vi er midt i denne prosessen, og vil gjennomføre dette innen februar neste år, sa Anttonen til DN i slutten av november: Deli de Luca inn på bensinstasjoner dnPlus (DN +)

- I tider som dette at man blir satt på prøve
Det blir litt roping ved meglerbordet, erkjenner aksjesjef Marius Aaserud i Handelsbanken Capital Markets.
00:57
Publisert:
 

Les også:

Børshjelp i vente dnPlus

Investorlegende advarer: Kollaps i Europa, hard landing i Kina og krise i Russland

Helge Lund ett skritt nærmere 400 millioner  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.