Prisene på oljekontrakter er marginalt styrket torsdag morgen, etter å ha falt med mer enn én dollar pr fat onsdag.

Til tross for oppgangen i morgentimene, omsettes kontrakter i nordsjøoljen Brent for rundt 35 cent mindre pr fat enn de gjorde da Oslo Børs stengte onsdag.

Prisene falt bratt umiddelbart før børsstengning i Oslo, da USAs energiinformasjonsbyrå rapporterte en økning i amerikanske oljelagre på 1,7 millioner fat i løpet av uken frem til 22. juli, skriver The Wall Street Journal.

Avisen hadde selv innhentet estimater fra analytikere, som viste at det var ventet et fall i lagrene på 1,6 millioner tonn i dette tidsrommet.

- Ser ikke ut som noen gjeninnhenting

Sluttnoteringene i London og New York onsdag er de laveste siden henholdsvis 19. april for Brent-kontrakter og 18. april for kontrakter i den amerikanske referanseoljen WTI.

Lagertallene forsterker ifølge avisens kilder frykten for at et tilbudsoverskudd på bensin og andre petroleumsprodukter er et tegn på at de to år lange tilbudsoverskuddet i oljemarkedet ikke reduseres så fort som mange hadde håpet.

- Hvis man ser på det store bildet, ser dette ikke ut som noen gjeninnhenting i oljeprisene, sier Robbie Fraser, råvareanalytiker i Schneider Electric, til WSJ.

Fører til tvil

Han mener at onsdagens lagertall, sammen med svekkelsen i oljeprisene i juli, fører til tvil om prisene vil få en større gjeninnhenting, slik de så ut til å få da de nådde 50 dollar pr fat i juni.

Differansen mellom kontrakter i Brent og WTI er det seneste døgnet redusert med 40 cent, slik at Brent-premien er på 1,55 dollar pr fat for kontrakter med samme utløpstid.

WTI 1. posisjon, som er september-kontrakten, handles torsdag morgen for 42,09 dollar pr fat, opp 17 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 1,00 dollar til 41,92 dollar pr fat.

WTI-kontrakten lå på 42,25 dollar pr fat da Oslo Børs stengte onsdag.

Brent 1. posisjon, som er september-kontrakten, handles for 43,64 dollar pr fat torsdag morgen, opp 17 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 1,40 dollar til 43,47 dollar pr fat.

Brent-kontrakten lå på 44,01 dollar pr fat da Oslo Børs stengte onsdag.

Prisen på Brent spot for umiddelbar levering er i morgentimene 28 cent høyere enn onsdag kveld, da kontrakten sluttet ned 1,22 dollar til 43,34 dollar fatet.

Følg markedet på DN Investor

Les mer på DN.no:

Bloomberg om Trump: - Kjenner igjen en svindler når jeg ser en

Vil rive investeringer på en kvart milliard: - Det er store penger. Vi river hele dritten

Tar ut 150 millioner i utbytte tross skrekk-år: – Ting går opp og ned dnPlus (+)

Anbefalt av DNtv:

Sanders buet på av sine egne da han ba om støtte til Clinton
Bernie Sanders sine tilhengere er illsinte etter e-post-lekkasjene som angivelig viser at ledere i demokratenes nasjonalkomité forsøkte å undergrave kandidatens valgkamp for å bli partiets presidentkandidat.
01:19
Publisert:

 

Slik spiller du Pokémon GO
Matias Hagen (22) viser deg hvordan du kan fange din første skapning i spillet Pokémon GO.
02:16
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.