Pfizer bekrefter at selskapet 5. januar la frem et ikke-bindende bud på det multinasjonale legemiddelselskapet  AstraZeneca.

Budet priser AstraZeneca til 46,61 pund per aksje, hvilket representerte en premie på 30 prosent til sluttkurs 3. januar, fremgår det av en pressemelding fra selskapet mandag.

Budet fremsatt 5. januar var en kombinasjon av kontanter og aksjer.

Etter en rekke diskusjoner på høyt nivå, nektet AstraZeneca å gå videre med forhandlingene, og ble dermed avsluttet 14. januar.

I lys av markedsforholdene kontaktet Pfizer AstraZeneca 26. april, med ønske om nye diskusjoner som kan bidra til et forslag til det beste for aksjonærene i begge selskap. AstraZeneca valgte igjen å takke nei til samtalen, ifølge Pfizer-meldingen.

Pfizer vurderer for øyeblikket sine muligheter.

Les også:
Asia i dag: Japansk kjøpefest før skatteøkning
«Spøkelsesflyplass» åpner
- Visma er en stor bedrift (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.