Nordea-konsernet fikk et driftsresultat på 1.106 millioner euro, tilsvarende rundt 9.518 millioner kroner - i første kvartal 2014.

Resultatet var til sammenligning 1.041 millioner euro i samme periode ifjor, noe som betyr en endring på 6 prosent.

- Driftsresultatet økte takket være høyere effektivitet og bedre kredittkvalitet, og kostnader i prosent av inntekter gikk ned til 49 prosent fra 51 prosent, sier konsernsjef Christian Clausen i en kommentar til resultatet.

Økte på flere områder

Driftsresultatet var noe bedre enn analytikerne ventet på forhånd.

Ifølge estimater innhentet av SME Direkt var det ventet et driftsresultat på 1.081 millioner euro i kvartalet, skriver TDN Finans.

Clausen kan vise til økt aktivitet på flere områder.

- I begynnelsen av 2014 økte aktiviteten innen rådgivning til bedriftskunder om finansielle løsninger og kapital-markedstransaksjoner, og aktiviteten på spareområdet er fortsatt sterk, sier han.

Lav låneetterspørsel

Konsernsjefen opplyser videre at etterspørselen etter lån fortsatt er lav.

- De samlede inntektene var stort sett uendret sammenlignet med i første kvartal 2013, men steg 3 prosent i lokale valutaer, sier Clausen.

Konsernet understreker at det fortsetter å kutte i kostnadene. Mandag skrev DN at de ansatte i Nordeas norske virksomhet våknet til nyheten om nye kutt i banken da de kom på jobb like før helgen.

- I den nåværende situasjonen med lav vekst fortsetter vi kostnads- og kapitaleffektiviseringsprogrammene og utnytter forretningsmulighetene kundene våre gir oss, heter det i tirsdagens pressemelding fra konsernet.

Banken hadde netto lånetap på 158 millioner euro i kvartalet, mot 198 millioner eruo samme periode ifjor. Tapene var ventet til 160 millioner euro, skriver TDN Finans.

Ren kjernekapitaldekning etter full implementering av nye kapitaldekningsregler i henhold til Basel 3 bedret seg med 70 basispunkter til 14,6 prosent.

Norea konsern