Det EQT-eide bredbåndskonsernet Broadnet Holding har inngått en avtale om å selge telekomvirksomheten Ventelo til Phonero AS for en ukjent sum, ifølge en melding tirsdag.

- Strategien bak kjøpet av Ventelo-konsernet var å rendyrke fibersatsingen vår gjennom Broadnet, som nå viser en positiv og god utvikling. Samtidig har det vært viktig å finne en god fremtidig eier for Ventelo. Den eieren har vi funnet i Phonero. sier Anders Misund, som  leder EQTs norske virksomhet.

Ventelo hadde driftsinntekter på 784 millioner kroner og et resultat før skatt på 43 millioner kroner i 2013, mens Phonero fikk et resultat før skatt på 35 millioner kroner av driftsinntekter på 318 millioner kroner.

Phonereo har hovedkontor i Kristiansand og regionskontorer i Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim. Selskapets hovedaksjonær er det Christen Sveaas-dominerte investeringsselskapet Kistefos.

Ventelo AS har også hovedkontor i Kristiansand og regionskontorer i Oslo, Trondheim og Bergen.

Etter samtaler gjennom det siste halvåret, og intense forhandlinger i juni, ble partene enige like før helgen, opplyses det. Overtakelsesdato er satt til 31. august.

- Vi er i en bransje som krever høyt volum for å skape god lønnsomhet. Oppkjøpet sikrer at vi raskt får et mye større volum, sier Phonero-sjef Thore Berthelsen i en separat melding.

Den kombinerte virksomheten får driftsinntekter på over én milliard kroner og blir den største utfordreren til Telenor i bedriftsmarkedet, ifølge selskapene.

Etter salget vil Broadnet Holding blir en rendyrket leverandør av fiberbasert datakommunikasjon til bedrifter, operatører og offentlig sektor. Selskapet har bygget et landsdekkende fibernett, bestående av 40.000 kilometer med fiber som knytter sammen over 90 norske byer.

Etter en krevende periode, har selskapet i 2014 snudd utviklingen. I første kvartal 2014 rapporterte selskapet et bruttoresultat (EBITDA) på 88 millioner kroner av driftsinntekter på 352 millioner kroner, fremgår det.

Les også: Nå kutter EU i mobilregningen på ferieturen
Strammer inn bankenes boliglånskrav
Acta-ankesak kan bli forsinket  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.