Nærings- og fiskeridepartementet forbereder en mulig børsnotering av det statlig eide eiendomsselskapet Entra Holding på Oslo Børs, ifølge en melding onsdag.

Noteringen vil omfatte både et statlig nedsalg og en emisjon, fremgår det.

– Entra er et stort, kommersielt eiendomsselskap, som konkurrerer med en rekke private aktører i et velfungerende marked. Jeg er opptatt av et mangfoldig eierskap i næringslivet og regjeringen vil styrke det private eierskapet. Det er ingen særskilte grunner til at staten må eie Entra, og derfor ønsker jeg å redusere statens eierskap, sier næringsminister Monica Mæland.

Tidspunkt for den foreslåtte børsnoteringen avhenger av relevante godkjenninger fra Oslo Børs og den generelle markedsutviklingen, ifølge meldingen.

På en presentasjon onsdag opplyser imidlertid Mæland at noteringen etter planen skal skje i fjerde kvartal, men at eksakt tidspunkt avhenger av godkjenning fra Oslo Børs, ifølge TDN Finans.

Det legges opp til at det utstedes nye aksjer i Entra som innebærer at selskapets gjeld i forhold til markedsverdi av Entras eiendommer vil være i størrelsesorden 50 prosent (56 prosent per andre kvartal 2014) etter gjennomført transaksjon, opplyser departementet.

"Beløpet for nedsalg fra staten vil fastsettes i forbindelse med børsnoteringen", heter det.

Nærings- og fiskeridepartementet har tidligere varslet et omfattende nedsalg i statlige selskaper.

Tidligere i år ba regjeringen om fullmakt til å redusere Statens eierandel ned til 34 prosent i Kongsberg Gruppen og Telenor asa. Eierandelen er i dag 50,01 prosent for Kongsberg Gruppen og 53,97 for Telenor.

Entra var blant selskapene der regjeringen ønsker et full nedsalg. Det samme gjelder for Ambita (tidligere Norsk Eiendomsinformasjon), Baneservice, Cermaq,  Flytoget, Mesta, SAS og Veterinærmedisinsk Oppdragssenter.

ABG Sundal Collier, Goldman Sachs International og Swedbank er engasjert som finansielle rådgivere og tilretteleggere for privatiseringen av Entra. Danske Bank, Handelsbanken Capital Markets og Kempen & Co er engasjert som medtilretteleggere.

DNB Markets er engasjert som Nærings- og fiskeridepartementets finansielle rådgiver.

I forbindelse med børsnoteringen vil selskapsnavnet bli endret til Entra ASA.

Les også:
Oljefondet hamstrer nye eiendommer i USA  
Dagens aviser på 1-2-3 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.