Oslo Børs steg onsdag, hvor DNB var blant aksjene som steg.

Attraktiv

UBS høyner kursmålet på DNB-aksjen fra 122 til 132 kroner og gjentar kjøpsanbefaling.

UBS-analytikerne peker på DNB som den mest attraktive bankaksjen i Norden, fremgår det av en oppdatering fra meglerhuset onsdag.

Kombinasjonen av attraktiv bokverdivekst og potensiale for revurdering av markedsverdien, trekkes frem.

Det sveitsiske meglerhuset venter en egenkapitalavkastning på 12-13 prosent i periode 2014-16, basert på sterk omsetning og lave tap på utlån.

«Dette gjør, i våre øyne, de nåværende multiplene attraktive», heter det.

UBS legger også til DNB i sin liste over mest foretrukne europeiske bankaksjer.

DNB steg 2,3 prosent til 118,50 kroner, omsatt for 361 millioner kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs steg 0,68 prosent til 617,10 poeng, omsatt for 3,0 milliarder kroner.

Venter på Yellen

Aktørene avventer nå signalene fra USAs sentralbank, som legger frem sin rentebeslutning onsdag kveld. Ifølge estimater hentet inn av Bloomberg News venter 100 av 101 økonomer at renten holdes uendret i intervallet 0-0,25 prosent, mens den siste venter en økning til 0,50 prosent.

Samtlige 36 økonomer Bloomberg News har spurt venter at verdipapirkjøpene fortsettes å trappes ned med ti milliarder dollar til totalt 15 milliarder dollar.

Det er særlig formuleringen «betydelig periode» som aktørene vil se etter. Formuleringen viser til hvor lenge renten børe holdes på dagens nivå etter sentralbanken har avsluttet verdipapirkjøpene.

I referatet fra rentemøtet som var 17.-18. juni viser Fed til at verdipapirkjøpene blir avsluttet i oktober, med forbehold om at den økonomiske utviklingen er slik rentekomitéen ser for seg.

-Det er usikkerhet rundt og uenighet om hvor lenge Fed skal holde renten uendret på dagens nivå, sier seniorøkonom Knut A. Magnussen i DNB Markets sier til TDN Finans.

DNB Markets tror det mest sannsynlig ikke blir noen store justeringer i kommunikasjonen onsdag, men det er det vil se

etter, og som eventuelt kan påvirke markedene.

Magnussen tror den mest aktuelle endringen vil være at de fjerner hele «betydelig tid»-formulering og heller knytter renteoppgangen til utviklingen i arbeidsmarkedet.

-Fed har de seneste årene vært veldig forsiktige, og stadig antydet at det tar lang tid før renten settes opp, og at det vil skje gradvis. Hvis det mønsteret fortsetter så vil det ikke bli noen endringer i kveld på formuleringene heller, sier Magnussen til TDN Finans.

Les også:
Flatland fikk solgt villaen etter syv år
Dette får to konsekvenser for boligmarkedet
Han gir deg ikke rentekutt, men det kan banken din gjøre   (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.