Det amerikanske aksjemarkedet utvikler seg flatt tirsdag.

Bekymringer for at Russland kan innføre restriksjoner på den frie kapitalflyten, tynger markedet.

- Det er bare mye motvind der ute i dag. Med resultatsesongen rundt hjørnet, er det ikke mye vilje til å bevege seg hverken opp eller ned. Det kan være vi bare skulle sette alt på pause og vente på den neste katalysatoren uavhengig av retning. Det kan være Hong Kong, Russland eller makrotall, sier forvalter James W. Gaul i Boston Advisors til Bloomberg.

Vil børsnotere PayPal

Internettauksjonsselskapet Ebay bidrar til å dempe fallet på teknologibørsen Nasdaq.

Selskapet melder tirsdag å ville skille ut betalingstjenesten PayPal, som et eget børsnotert selskap ved siden av Ebay i 2015.

- Ebay og Paypal vil bli hvassere og sterkere, og mer fokuserte og konkurransedyktige, som ledende selskaper i sine egne markeder. Som uavhengige selskaper, vil de få mer fleksibilitet til å gå etter nye markeds og partnerskapsavtaler, sier konsernsjef John Donahoe i Ebay i en kommentar.

Ebay er opp 6,6 prosent til 3,5 dollar.

Ford varsler

Bilprodusenten Ford Motor Co. faller hardt etter å ha varslet om svakere resultater i 2014.

Ford venter nå et resultat før skatt på seks milliarder dollar i 2014, mens selskapet guidet i andrekvartalsrapporten 24. juli et resultat før skatt for 2014 på mellom 7 og 8 milliarder dollar.

Ford-aksjen er er ned 3,7 prosent til 14,5 dollar.

Mindre optimisme

Forbrukertilliten i USA var kraftig ned i september. Samtidig ble forrige måneds tall justert opp, ifølge amerikanske statistikkmyndigheter.

Indeksen for konsumentenes forventninger ("consumer confidence")  var 86,0. Indeksen for foregående måned ble revidert til 93,4 fra opprinnelig rapporterte 92,4.

På forhånd var det ventet en indeks på 92,5, ifølge TDN Finans.

Storby-boligprisveksten skuffer

Mandag skuffet pending sales-boligsalget i august.

I dag viser storby-boligprisindeksen S&P/Case-Shiller en oppgang til 173,34 i juli 2014 fra ikke-reviderte 172,33 foregående måned.

I forhold til samme periode ifjor er indeksen, som måler boligprisene i 20 storbyområder i USA, opp 6,75 prosent, mens det var ventet en oppgang på 7,40 prosent, ifølge Bloomberg News.

Senere denne uken kommer ferske tall på arbeidsmarkedet og fra tjeneste- og vareproduksjon.

Amerikanske selskaper starter med resultatsesong for tredje kvartal med aluminiumsprodusenten Alcoa først ut, den 8. oktober.

Amerikanske nøkkelindekser ca. klokken 16.15:

Les også:
Fra ”sosialen” til mangemilliardær
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.