Macleod kommer fra Highlander Tankers, som han var med på å grunnlegge så sent som i januar i år. Han vil begynne i den nye jobben tredje november i år, opplyser John Fredriksen-selskapet i en børsmelding.

- Ved å ansette Macleod har vi fått et talentfullt individ med inngående kunnskap om både shipping og oljehandel. Kombinert med hans strålende nettverk i tankindustrien, tror vi dette vil sikre at selskapet forblir en ledende aktør i industrien, sier Fredriksen i en kommentar i meldingen.

35-åringen – som er bosatt i Oslo – har norsk statsborgerskap og har erfaring fra blant annet AP Møller-gruppen, Glencore-ST Shipping, Maersk Tankers og Gard Shipping.

Nåværende Frontline-sjef, Jens Martin Jensen, får nå ansvar for kjøp og salg, nybygg og andre maritim-relaterte prosjekter i gruppen.

Frontline-aksjen har falt med nesten 6 prosent på Oslo Børs mandag ettermiddag

Les også:
- Det vil være en umulig oppgave
Asia i dag: Zombier truer Kina
Slik får du innsyn i mappen din (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.