Analytikerne mener Marine Harvest rapporterte et sterkt resultat for tredje kvartal og trekker spesielt frem at kvartalsutbytte var høyere enn ventet. De venter imidlertid kun å gjøre mindre estimatendringer.

Det fremgår av oppdateringer fra meglerhusene onsdag.

Handelsbanken Capital Markets viser til at Marine Harvests kvartalsresultat og utbytte var høyere enn ventet. Meglerhuset trekker også frem selskapets kommentar om svært gunstige utsikter for oppdrettsbransjen på mellomlang og lang sikt.

Analytiker Kjetil Lye i Handelsbanken gjentar en kjøpsanbefaling på aksjen med kursmål 120 kroner.

Carnegie-analytiker Marius Gaard mener Marine Harvests kvartalsrapport i hovedsak var som ventet. Han vil trolig endre estimatene med pluss/minus to prosent på driftsresultatnivå for 2014-2015.

Gaard viser blant annet til at Marine Harvests kontantstrøm-guiding for 2014 er tatt ned noe som følge av at ventet arbeidskapital er oppjustert med 200 millioner kroner.

Swedbank og DNB Markets er blant meglerhusene som trekker frem at Marine Harvest rapporterte et operasjonelt resultat for tredje kvartal 2014 som var fem prosent høyere enn selskapets oppdatering forrige uke.

Swedbank mener at rapporten i sum var marginalt på den positive siden. DNB Markets mener Marine Harvest guidede slaktevolum i 2015 på 430.000 tonn var på linje med det som var ventet.

DNB Markets har en kjøpsanbefaling på Marine Harvest med et kursmål på 115 kroner pEr aksje.

Arctic Securities trekker frem Marine Harvests kvartalsutbytte på 1,1 kroner som støttende for aksjen. Til sammenligning var det på forhånd ventet et utbytte på 0,86 kroner pr aksje, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Pareto Securities mener også kvartalsutbytte til Marine Harvest var høyere enn ventet, mens selskapets forventede slaktevolum for 2015 var lavere enn det meglerhuset hadde forventet, men på linje med konsensus.

Marine Harvest-aksjen stiger 0,2 prosent onsdag til 88,70 kroner, omsatt for 100 millioner kroner.

Les også:
Fredriksens laksefabrikk øker utbytte

Tesla flopper i Sverige  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.