Goldman Sachs oppgraderer sin anbefaling på DNB til kjøp med et kursmål på 144 kroner. Det fremgår av en analyseoppdatering fra Goldman datert onsdag 28. januar.

I skrivende stund er aksjekursen på 108,4 kroner, opp 0,75 prosent i dag.

Overdrevet bekymring

Goldman tror bekymringen knyttet til DNBs oljeeksponering er overdrevet, og analytikerne mener DNB-aksjen er gunstig priset mot sammenlignbare banker i Norden og Europa. I analysen vises det til at Goldmans råvareanalytikere anslår Brent-prisen i andre kvartal 2015 til 42 dollar fatet, og at prisen vil øke til 64,50 dollar fatet innen utgangen av året.

De er dermed mer optimistiske enn Barklays:  Tror oljeprisen skal ned - og bli der

Goldman Sachs-analytikerne trekker frem at DNB har lav markedsandel i regionene i Norge som er mest eksponert mot en lavere oljepris.

Risiko

På kort sikt ser Goldman risiko for kursutviklingen i DNB hvis oljeprisen faller ytterligere. Størst risiko for Goldmans estimater og kursmål er at DNB tar større enn forventet oljerelatert tap og svakere enn ventet utvikling i norsk økonomi.

Les også:

Solid resultatøkning fra SEB  

Kutter fastrenten for tredje gang i januar (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.