Selskapet ba i januar om et lån på 450 millioner kroner for å refinansiere det heleide datterselskapet Store Norske Spitsbergen Grubekompani (SNSG).

– Det er tett dialog mellom partene, men fortsatt ingen avtale om finansiering, sier styreleder Annette Malm Justad i Store Norske Spitsbergen Kulkompani til NTB ved lunsjtider tirsdag.

For en måned siden sa Justad at situasjonen for selskapet er svært alvorlig, og at styret siden november har vurdert om det er forsvarlig å holde driften i gang.

Dersom staten som eier av Store Norske Spitsbergen Kulkompani sprøyter inn kapital i selskapet, må det fremlegges en proposisjon som kan bli behandlet av Stortinget i løpet av våren 2015.

Det er den svært lave kullprisen som har skapt SNSGs betydelige likviditetsutfordringer. Kullselskapet har bare i løpet av vinteren gjennomført betydelige kostnadskutt, og nær 100 medarbeidere har måttet forlate selskapet. Ifølge selskapet er kullvirksomheten tatt ned til det laveste aktivitetsnivået som er mulig uten å stanse driften helt.

Selskapet opplyste før påske at arbeidet med å redusere kostnadene fortsetter, og at dette vil også innebære ytterligere bemanningsreduksjoner.

Les også:
USA i dag: Advarer mot rentesmell
Knuser disse tre «sparemytene»
Herkules-sjef går av (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.