Visekonsernsjef Remi Eriksen regner med at organisasjonen vil bli kuttet med cirka 500 ansatte fra dagens vel 15.700 i løpet av neste år. I Norge anslår han at staben kan bli redusert med rundt 50 medarbeidere.

Det første hele driftsåret etter fusjonen mellom Veritas og tyske GL Group ga et godt økonomisk resultat for klassifikasjonsgiganten. Nettoresultatet kom opp i 1007 millioner kroner, 22 prosent mer enn i 2013. Driftsinntektene endte på 21,6 milliarder kroner.

Men kostnadskutt i oljeindustrien og oljeprisfall gir sammen med den langvarige nedturen i tørrlastshipping utfordringer for selskapet fremover.

– Vi ser at det fortsatt er et rimelig hektisk år i år, men 2016 blir tøft, sier Remi Eriksen.

Ansettelsesstopp

Det fusjonerte selskapet er representert i over 100 land og har 380 kontorer og 15.712 ansatte. Reduksjonen med 500 medarbeidere må ikke løses ved omfattende oppsigelser av ansatte.

– Erfaringsmessig har vi en årlig «turnover» på syv prosent i arbeidsstokken, sier Remi Eriksen.

– I realiteten har vi hatt en tilnærmet full ansettelsesstopp i en periode allerede, sier finansdirektør Thomas Vogth-Eriksen. I den grad det ansettes nye, skal det klareres med nærmeste toppleder for det aktuelle forretningsområdet.

Foreløpig er det DNV GLs virksomhet i Kina som hovedsakelig er nedjustert målt i antall ansatte. Dette henger sammen med lavere ordreinngang for kinesiske skips- og riggverft.

Samkjørt

Vogth-Eriksen sier den økonomiske utviklingen ifjor endte veldig nær det som var målsetningen ved storfusjonen.

– Vi har kjørt mange integrasjonsprosjekter. Hele organisasjonen er nå oppe på samme it-plattform og vi har samkjørt lønns- og arbeidsvilkår, sier Vogth-Eriksen.

Halvparten av nettoresultatet betales i utbytte til eierne. 63,5 prosent tilfaller den norske DNV-stiftelsen og 36,5 prosent Günter og Daniela Herz gjennom forvaltningsselskapet Mayfair.

Les også:

 

Oljeserviceselskap nedbemanner 600

Har 95 millioner i gjeld  

Mener Statoil sviktet da mann hoppet fra helikopter  

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.