Det fremgår av de ferske rettskjennelsene for de åtte nylig konkursrammede selskapene til den tidligere dekkongen.

- Jeg vil se nærmere på hvor det er blitt av pengene. Det er påfallende at det er såpass stor gjeld og ingen aktiva, ifølge informasjonen som er oppgitt, sier advokat Christian Lundin, som er bostyrer i samtlige av konkursboene.

- Nå er det noen eiendommer som er tvangssolgt, og da går gjelden betraktelig ned. Dette skal jeg snakke med bostyrer om i morgen, sier Tommy Sharif.

DN skrev mandag morgen om konkursåpningene i Dekkongen Sharif Oslo, Europtyre, Sharif Invest, Tommy Sharif, Sharifs Dekksenter, Starum og Hov Møbel og Eiendom i Oppland. Sharif begjærte selv oppbud etter at selskapene har slitt i en årrekke.

Sharif Holding begjærte oppbud før helgen, og tidligere i år slo også Sharifs Truckwash seg selv konkurs. Kreditorene krever 3,8 millioner kroner uten at det ligger an til at de får noen dekning i den konkursen.

Les også: - Drevet for kreditors regning

Samtlige ni av Tommy Sharifs selskaper er dermed under konkursbehandling, og bostyreren har varslet mulig politianmeldelse og konkurskarantene etter kollapsen til Sharifs Truckwash.

- Det synes på det rene at virksomheten over tid er drevet for kreditors regning, det er gitt lån i strid med aksjeloven og regnskapene for 2013 og 2014 er ikke ferdigstilt. Dette vil bli fulgt opp, sa bostyrer Christian Lundin i Nedre Romerike tingrett i april.

Den tidligere dekksentereiendommen på Berger ble tvangssolgt for 74 millioner kroner i slutten av forrige måned. Salget gir ifølge Romerikes Blad ikke dekning for alle kreditorene som hadde pant, og prisantydningen var 85 millioner kroner.

Oppland Arbeiderblad meldte sist fredag at en eiendom Hov Møbel og Eiendom i Oppland eide er tvangssolgt for 3,95 millioner til Skeidar-eiernes selskap Birkelunden Investeringsselskap.

Fotballprofilen Martin Andresen og familien hans eier møbelkjeden Skeidar.

I mars ble for øvrig selskapet Sharif as registrert på Tommy Sharifs bror Moohsen Sharif. Selskapet har adresse ved Coop på Alnabru, og DN har tidligere i år møtt på brødrene sammen i verkstedslokalet, som er fylt med dekk og dekkutstyr. De ville dengang ikke snakke om sine planer.

Ingen var tilstede i det avlåste lokalet ved lunsjtider i dag, og Moohsen Sharif ba om å få ringe tilbake da DN tok kontakt i ettermiddag.

- Jeg jobber ikke der, sier Tommy Sharif.

- Hvor jobber du nå da?

- Akkurat nå jobber jeg med å snakke med deg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.