DNB Markets kutter kursmålet på Statoil med åtte kroner til 140 kroner aksjen, og gjentar en hold-anbefaling, ifølge en en oppdatering fra meglerhuset mandag.

DNB opplyser at kursmålnedjusteringen har direkte sammenheng med at meglerhuset nylig kuttet sine oljeprisanslag for andre halvår 2015, samt 2016 og 2017.

Dette fører til at eps-estimatet for 2015 reduseres med 16 prosent, mens 2016-estimatet kuttes med tolv prosent og 2017 kuttes med én prosent.

DNB-analytikerne venter at Statoil vil fortsette å slite med generering av organisk fri kontantstrøm i 2016, og estimerer en denne til -7,10 kroner per aksje.

Meglerhuset går ut fra markedets fokus videre vil fortsette å være om Statoils utbyttenivå er levedyktig. DNB går imidlertid ut fra selskapet klarer å ri av stormen gjennom den finansielle fleksibiliteten i balansen, samt nedsalg av eiendeler.

Statoil er ned omlag 2,2 prosent til 135,90 kroner på en svak Oslo Børs mandag.

Les også: Bloomberg: - Verre for Norge enn finanskrisen
Her er ukens sporty aksjetips
Meglerkjemper spår videre fall i oljeprisen  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.