Den franske megler- og bankkjempen Société Générale og brtiske Barclays ser videre fall i oljeprisen. Société Générale nedjusterer sine estimater for 2015 og 2016, mens Barclays ser vedvarende press ned på kort sikt.

Det fremgår av oppdatering fra Société Générale torsdag kveld og Barclays mandag.

Oljeprisen er fortsatt under press, skriver Société Générale og viser til flere fundamentale og ikke-fundamentale faktorer.

Hjertet av problemet er likevel enkelt, mener de:

Oljetilbudet er for høyt «på grunn av mer robust amerikansk oljeproduksjon, en økning i Opecs produksjon, og en gradvis økning i tilførselen av olje fra Iran ventet neste år»

Société Générale venter nå en Brent-pris på 53,10 dollar per fat i tredje kvartal 2015, ned 11,90 dollar per fat fra deres tidligere anslag.

Oljeprisen ventes å øke til 57,50 dollar per fat i fjerde kvartal, noe som er 7,50 dollar lavere enn tidligere.

I 2016 venter Société Générale en Brent-pris på 60 dollar per fat i gjennomsnitt, ned fem dollar per fat fra tidligere.

Estimatene for WTI er 47,80 dollar per fat i tredje kvartal, 57,50 dollar i fjerde kvartal og 55 dollar i snitt for 2016.

«Det kan være ytterligere nedside til utsiktene for 2016», advarer Société Générale.

Barclays skriver i en oppdatering at de venter at oljeproduksjonen vil bli noe lavere i tredje kvartal for så å hente seg inn igjen i fjerde kvartal.

Analytikerne i Barclays venter at amerikansk lettolje WTI vil handles i gjennomsnitt seks dollar lavere enn nordsjøoljen Brent i tredje kvartal og tre dollar lavere i fjerde kvartal.

Når det kommer til deres syn på kort sikt for Brent mener Barclays-analytikerne at økende daglige handelsvolumer samtidig som investorene synes å være støtte den seneste tids nedsalg og venter med det videre fall mot 47,57 dollar fatet.

Et fat nordsjøolje omsettes for 48,46 dollar mandag.

Les også: Bloomberg: - Verre for Norge enn finanskrisen
Oljeprisene kan bli liggende lave i flere år  

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.