Credit Suisse mener Seadrills kansellering byggekontrakten for «West Mira» ved Hyundai Heavy Industries er positiv ettersom selskapet vil få tilbakebetalinger på 168 millioner dollar og samtidig reduserer capex med 450 millioner dollar.

Samtidig mener meglerhuset at dette antakelig betyr at Seadrill mister kontrakten med Husky, selv om de øyner en liten mulighet for at selskapet kan få byttet «Mira» med en annen rigg.

«Mira» vil bli bygget ferdig tidlig neste år og verftet vil da antakelig selge denne, ifølge meglerhuset.

«Det vil komme flere rigger for salg, og det første salget i en nedgangsperiode får sjelden den laveste verdsettelsen», advarer Credit Suisse.

Seadrill-aksjen endte opp onsdag 6,9 prosent til 59,40 kroner, omsatt for 367 millioner kroner.

Ser til USA

Oslo Børs fortsatte tirsdagens gode utvikling med en oppgang på over halvannen prosent onsdag.

Samtidig er investorene avventende til rentebeslutningen i USA torsdag. Goldman Sachs skriver i en oppdatering at de venter renteøkning først i desember.

Ellers førte oppgangen i oljeprisen til at oljerelaterte aksjer stiger Oslo Børs. Også her uten at noe fundamentalt har endret seg, påpekes det.

Commerzbank tilskriver hoveddelen av oppgangen i oljeprisen til rullering av kontrakten for brent 1. posisjon som fra og med i dag er november-kontrakten.

«Prisøkningen skyldes rulleringen ettersom olje handles med et bratt contango i den korte enden av forward-kurven», skriver Commerzbank.

Banken legger til at det også er noe støtte fra ventet økt lagertrekk i USA. Dette vises i oppgang i WTI, hvor oktober-kontrasten fremdeles handles.

Forsatte svak utvikling

Teknologiselskapet Nordic Semiconductor fortsetter svak utvikling etter resultatvarselet mandag og endte ned 8,8 prosent til 37,01 kroner onsdag.

Aksjen har med det falt kontinuerlig siden onsdag forrige uke da aksjen sluttet på 47,30 kroner.

SEB kutter onsdag kursmålet på Nordic Semiconductor-aksjen til 30 kroner fra 40 og gjentar salgsanbefaling, ifølge en oppdatering.

Analytiker Fredrik Thoresen viser blant annet til «betydelig nedsidepotensial» i aksjen grunnet høy verdsettelsespremie til konkurrentene.

Les også:

Eldrebølgen sikrer lav boliglånsrente

Vil ta 60 kroner for bompassering

Se DNtv: Fem øvelser for raskere løpsprestasjon

Fem øvelser for raskere løpsprestasjon
Tidligere landslagsløper i langrenn Siri Helle viser enkle og effektive øvelser som trener opp hurtighet.
01:44
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.