Torsdag morgen la Norges største bank - DNB - frem resultatet for årets tredje kvartal.

Banken fikk i kvartalet et resultat før skatt på 8.514 millioner kroner, mot et resultat på 7.456 millioner kroner i samme periode året før. Dette er på linje med analytikernes forventninger.

- Dette er et av de beste kvartalsresultatene noensinne, og da må vi være fornøyde. Tallene viser at det fortsatt er vekst i norsk økonomi, selv om mange selskaper knyttet til oljeindustrien har en utfordrende situasjon, sier konsernsjef Rune Bjerke i en kommentar i kvartalsrapporten.

Friske utlån økte i snitt med ti prosent, og innskuddsvolumene steg med 12,6 prosent fra tredje kvartal 2014. Ifølge DNB var det den svakere norske kronekursen som bidro til denne volumveksten.

Utlånsmarginene gikk litt ned i kvartalet, mens innskuddsmarginene gikk opp.

Ren kjernekapitaldekning, inkludert 50 prosent av delårsresultatet, økte fra 12,6 prosent ved utgangen av tredje kvartal 2014, til 13,1 prosent. Forutsatt uforandret utbytte fra 2014 (30 prosent) var ren kjernekapitaldekning 13,4 prosent.

- DNB er en av verdens sikreste banker, og vi fortsetter å bygge mer kjernekapital i tråd med myndig­hetenes krav. Vi følger planen vi har lagt for å komme i mål, slik at vi kan normalisere utbyttet så raskt som mulig, sier Bjerke.

DN kommer tilbake med mer.

Les om andrekvartalsresultatene til DNB her: Knallsolid økning for DNB

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.