Fredag morgen la Norges største bank - DNB - resultatet for årets andre kvartal.

Banken fikk i kvartalet et resultat før skatt på 6.774 millioner kroner, mot et resultat på 6.165 millioner kroner i samme periode året før.Dette er godt over forventningen, som ifølge TDN Finans var på 6.492 millioner kroner.

– Vi er veldig godt fornøyde med resultatet for kvartalet, , sier konsernsjef Rune Bjerke i en pressemelding.

– Vi har en robust portefølje og lave nedskrivninger på utlån, og tapsutsatte engasjementer viser nedgang. I tillegg lykkes vi med å øke inntektene fra andre produkter enn utlån, for eksempel eiendomsmegling og rente- og valutasikring, sier han.

Se tallene nederst i saken

Viser til moderat vekst

Konsernsjefen viser til at veksten i verdensøkonomien fortsatt moderat. Norsk økonomi ser ut til å gå inn i en periode med vesentlig lavere vekst enn de siste seks til syv årene, påpeker han.

I et intervju i fredagens DN advarer imidlertid Bjerke mot svartmaling (NB. krever innlogging)

– Norsk økonomi har viktige støtdempere som likevel gjør at landingen blir myk. Rentekutt bidrar til å støtte opp under husholdningenes kjøpekraft og til å holde kronen svak. En svak krone betyr høyere lønnsomhet og bedret konkurranseevne for eksportørene, sier Bjerke i fredagens pressemelding.

Økte utlånene

DNBs utlån økte med 9,6 prosent, og innskuddsvolumene økte med 7,3 prosent fra andre kvartal 2014, melder banken. Valutakurseffekter bidro til den sterke volumveksten, opplyses det.

Samtidig gikk utlånsmarginene noe ned i kvartalet, mens innskuddsmarginene gikk opp.

Netto renteinntekter ble 8.728 millioner kroner i kvartalet, mot 7.867 millioner kroner ifjor. Totale driftskostnader utgjorde 5.527 millioner kroner, mot 5.233 året før.

Det var på forhånd ventet en rentenetto på 8.672 millioner kroner, mens totale kostnader var ventet til 5.318 millioner kroner.

DNB-sjefens beste sparetips: Se video nederst i saken

Venter lavere tap

Nedskrivninger på utlån og garantier utgjorde 667 millioner kroner, mot 554 millioner kroner året før og ventet 739 millioner kroner.

DNB venter nå nedskrivninger i underkant av tre milliarder kroner i 2015, mot tidligere 3 til 4 milliarder kroner.

– Vi har tidligere anslått at nedskrivninger på utlån vil ligge mellom 3 og 4 milliarder kroner i 2015. Det er nok litt høyt. Basert på første halvår, og det vi vet nå, forventer vi nedskrivninger på i underkant av 3 milliarder kroner, sier Bjerke i fredagens melding.

DNB hadde en ren kjernekapitaldekning med overgangsregler på 13,0 prosent ved utgangen av andre kvartal 2015, fra 12,7 prosent ved utgangen av første kvartal 2015, viser kvartalsrapporten.

 

Se video: Her er DNB-sjefens beste sparetips

Rune Bjerkes sparetips
Og slik har Rune Bjerke plassert sparepengene sine selv.
01:13
Publisert:
 

Les også:
Asia i dag: Børsrally underveis i Kina
Innkalt til avhør om rigg
Tekno-smell for Reitan: Taper millioner på butikk-fiasko (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.