Toppsjef Rune Bjerke i DNB har for lenge siden etablert at han ikke er fornøyd dersom DNB Markets-sjef Ottar Ertzeid ikke leverer minst én milliard på bunnlinjen i kvartalet.

Les også: Ertzeid sikret akkurat milliarden

Det målet er han langt unna å nå i tredje kvartal, der han leverer et underskudd på 142 millioner kroner. Det er første gang siden 2008 at Markets leverer underskudd.

- Det skyldes de ekstremt urolige markedene man hadde i tredje kvartal, med store markedsbevegelser, særlig for obligasjoner, sier DNB Markets-sjef Ottar Ertzeid til DN.

Han viser blant annet til krisen i Hellas i juli, urolige aksjermarkeder i august blant annet på grunn av Kina og usikkerhet knyttet til rentekutt i Fed i september.

Han peker på at det har vært stor utgang i kredittmarginer på obligasjoner. Det gjør at kursene på eksisterende obligasjoner går ned, slik at man får et mark-to-market-tap på disse.

- Kredittmarginene på selv de beste obligasjonene har mer enn doblet seg i tredje kvartal, og bevegelsene har vært de største vi har sett siden finanskrisen, sier han.

- Rune Bjerke mener Markets bør runde milliarden hvert kvartal, nå er du ganske langt unna?

- Jeg tror han ser på de store linjene her, og den samlede effekt av markedsbevegelsene for konsernet.

I Norge har bildet blitt forsterket som følge av lave oljepriser, som også har bidratt til å svekke kronen.

- På den positive siden har store bevegelser i kronen gitt mer sikringsaktivitet, og vi merker at kundene er mer opptatt av det. Det har vi også for råvareprissikring.

De foregående kvartalene har DNB Markets lagt frem resultater på mellom 390 og 917 millioner kroner.

Inntektene for meglerhuset i tredje kvartal er på 481 millioner kroner - mindre enn en tredel av inntektene i samme periode året før.

Les også: - Et av de beste kvartalsresultatene noensinne

- Det er nesten ikke til å tro  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.