Oslo Børs falt 4,4 prosent mandag. Hovedindeksen falt tilbake i takt med bred nedgang på europeiske og amerikanske børse, samt nedgang i oljeprisen.

Følg markedene på nye DN Investor.

BAKGRUNN: Oslo Børs åpner ned

- Det er absolutt en dramatisk nedgang. Men vi er fortsatt ikke nede på bunnivåene vi så i januar, sa forvalter Olav Chen i Storebrand Asset Management til DN tidligere på dagen mandag.

Hovedindeksen endte på 536,10 poeng mandag. Årets laveste sluttnotering kom 20. januar da indeksen endte på 518,05 poeng.

Mandagens børsfall på 4,4 prosent var årets nest kraftigste. 20. januar var også dagen for årets så langt kraftigste børsfall med en nedgang på 4,7 prosent for hovedindeksen.

Øvrige europeiske børser også hardt ned mandag. Frankfurt-børsen var ned rundt 2,7 prosent da handelen ble avsluttet på Oslo Børs. I Aten var markedet ned 7,9 prosent, mens København-børsen endte ned 4,7 prosent.

- Slitent marked

- Det er fortsatt et slitent marked. Det er mye av de samme tingene som tynger markedet i dag som i forrige uke. Det er fortsatt frykten for en USA-resesjon og oljeprisnedgangen som gjør at både Oslo børs og europeiske børser faller, sier Chen.

I USA åpnet de tre viktiste indeksene skarpt ned mandag. Det trekker også ned både norske og europeiske aksjer, ifølge Chen.

Forvalter Olav Chen i Storebrand Kapitalforvaltning.
Forvalter Olav Chen i Storebrand Kapitalforvaltning. (Foto: Skjalg Bøhmer Vold)

Kjøper aksjer

Storebrand-fondet Chen forvalter har økt aksjeeksponeringen de siste ukene, og er positiv til aksjemarkedet på sikt. Han har lenge ment at korreksjonen i markedet siden januar er overdrevet.

- Det er vanskelig å spå nøyaktig når korreksjonen vi har sett siden nyttår går over. Men hvis du ser på korreksjonen vi hadde i fjor høst, så varte det en god stund. Vi tror fortsatt at de faktorene som trekker ned i dag; oljeprisnedgang, frykt for hard landing i Kina, USA-resesjon og svakere global vekst, ikke vil materialisere seg på mellomlang sikt, sier han.

Da Oslo Børs avsluttet handelen mandag ble et fat nordsjøolje med levering om én måned, som gjerne blir omtalt som referansekontrakten for oljeprisen, handlet for 33,18 dollar. Dette er ned rundt 90 cent siden forrige sluttnotering.

Oljeselskapet Statoil falt 2,4 prosent til 118,80 kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg markedene i DN Investor

Les også på DN.no:

Oljeprisen stiger svakt mandag

REC tar milliardnedskrivning

Asia i dag: Vil selge område på størrelse med Nord-Norge til Kina

 

Se DNTV: Se det vanvittige kaoset under Vinmonopolets årlige Burgund-slipp

Sov fem netter på gaten for å sikre seg fjorårets dyreste vinflaske
- Det er mann mot mann, sier Bjørn Håvard Larsen, som sov i kø på gaten i fem netter for den edleste flasken. Kan du gjette prisen?
01:44
Publisert: