Etter rentefall i «trygge havner» denne uken steg renten på amerikanske og tyske statsobligasjoner etter at markedet roet seg ned fredag.

Flere aviser, blant dem The Wall Street Journal, har denne uken poengtert at den amerikanske yieldkurven har blitt invers før alle de seneste syv resesjonene i amerikansk økonomi. Kurven er ikke invers i dag, men har blitt flatere. Invers kurve vil si at renten på statsobligasjoner med lang løpetid er lavere enn de med kort løpetid.

Imidlertid vil svakere utvikling i den globale økonomien mest sannsynlig ikke forårsake en sammentrekning i USAs økonomi, ifølge Citi.

- Akkurat nå er frykten for en resesjon i USA tullete, sier sjeføkonom for Nord-Amerika William Lee i Citigroup til Bloomberg News.

Det gir uansett ikke mening å bruke yieldkurven som et tegn på resesjon i Norge.

- Den norske tiåringen blir styrt utenfra. I USA er det annerledes, og utviklingen i lange renter er knyttet til forventninger om utviklingen i amerikansk økonomi, sier seniorøkonom Kyrre Aamdal i DNB Markets til TDN Finans og støttes av Stein Bruun i SEB og sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i Swedbank.

Følg markedene i DN Investor

Les også:

Utelukker ikke nye Aker Solutions-kutt

Avinor skeptisk til flypassasjeravgift

Tobakksgigant: – Frarøvelse av eiendom (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: Lise (30) hadde ikke løpt noe særlig før hun løp maraton på sju kontinenter

Lise (30) hadde ikke løpt noe særlig før hun løp maraton på sju kontinenter
Det har vært et eventyr, sier Lise Grønskar, som ved siden av nattevaktjobbing i Dagbladet og deltidsjobb som flyvertinne har brukt 2015 på å løpe i fjellene ved Machu Picchu, over is på Antarktis og gjennom vinbarer i Frankrike.
02:58
Publisert: