Telenor hadde et driftsresultat (ebitda) før andre poster på 11,545 milliarder kroner for andre kvartal, viser kvartalsrapporten tirsdag morgen. Dette var en oppgang fra 10,695 milliarder kroner i samme periode året før.

Samtidig leverer selskapet omtrent på linje med forventningene. Ebitda var ventet til 11,151 milliarder kroner, ifølge estimater SME Direkt har hentet inn for TDN Finans fra elleve analytikere.

Driftsinntekter var 32,50 milliarder kroner, noe som er noe bedre enn 31,40milliarder kroner samme periode året før. Driftsinntektene var ventet til 32,88 milliarder kroner, ifølge TDN Finans.

Lavere mobilsalg

Telenors konsernsjef Sigve Brekke mener selskapet leverer en sterk rapport.

- Veksten i organisk ebitda var mer enn seks prosent, mens driftsinntektene var påvirket av lavere salg av mobiltelefoner, sier Brekke i en kommentar.

- Vi har satt i gang en rekke tiltak for ytterligere å styrke dataposisjonen vår, og vi ser oppløftende inntektstrender fra økt databruk i flere markeder. Digitalisering av kjernevirksomheten, kombinert med effektiviseringstiltak, vil være nøkkelen til verdiskaping i tiden som kommer, sier han.

Endrer vekstmål

Telenor ser nå en organisk inntektsvekst for 2016 på rundt  til 1-2 prosent, og en ebitda-margin før andre poster på om lag 35 prosent, viser tirsdagens rapport

Tidligere ventet selskapet organisk inntekstvekst på to til fire prosent og en ebitda-margin før andre poster på 33 til 34 prosent.

Hovedgrunnen til at selskapet nedjusterer utsiktene for omsetningsvekst er betydelig lavere salg av mobiltelefoner enn ifjor.

Samtidig bidrar lavere håndsettsalg, med lav margin, og generelt kostnadsfokus, til at Telenor tar opp ebitda-marginutsiktene for 2016 til rundt 35 prosent.

Til sammenligning var det på forhånd i gjennomsnitt ventet en ebitda-margin før andre poster på 34,4 prosent i 2016, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Fall i roaming-inntekter

Brekke opplyste på kvartalspresentasjonen at roaming-inntektene er redusert med rundt 100 millioner kroner på grunn av «roam like home» - norske priser i Europa.

- Vi innførte dette for å ta en markedsposisjon, og i andre halvår vil oppsalgsinntektene kompensere delvis for frafallet av roaming-inntekter, sa Brekke.

Han opplyste videre at dataforbruket stiger 18 prosent i Norge fra første til andre kvartal.

- Vi venter at det vil være tøffere konkurranse i det norske markedet fremover, men Telenor har en sterk posisjon og vi kan bruke Talkmore for å treffe de mest prissensitive kundene, sa Brekke.

Under kvartalspresentasjonen trakk konsernsjefen frem Bangladesh og Pakistan som svært sterke markeder i kvartalet. Han viser blant annet til 1,9 millioner nye abonnenter i Bangladesh.

Dropper India-auksjon

Selskapet kunngjorde også tirsdag at det ikke vil delta i den kommende spektrumauksjonen i India på grunn av for høyt prisnivå. Dette til tross for at Telenor gjør det klart at de trenger mer spektrum som del av en langsiktig løsning i India.

- Skal vi investere mer i India, må vi ha god avkastning på det, og prisene på denne auksjonen var altfor høye. I mellomtiden tar vi steg for steg, sier Brekke til TDN Finans.

Telenor har svidd av nesten 25 milliarder kroner i India siden 2009.

Anbefaler kjøp

Før resultatet ble lagt frem, hadde analytikerne i gjennomsnitt et kursmål på 151 kroner på Telenor-aksjen, varierende mellom 120 og 170 kroner.

Før førstekvartalsrapporten var snittet 147 kroner, varierende mellom 110 og 172 kroner.

Syv analytikere anbefaler kjøp av Telenor-aksjen, mens to anbefaler salg. Én analytiker har holdanbefaling.

Telenor

Følg markedene med DN Investor

Les også:

Asia i dag: Asias vekstvinnere frem til 2018  

Skagenfondene har hatt kundeflukt 20 år på rad: Kundeflukt i 20 måneder på rad dnPlus (DN+)

Spetalen setter ny prisrekord: Betaler 190 mill. for Bygdøy-luksus dnPlus (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Fra 0 til 100 på tre sekunder
Når den raskeste i norsk luftrom skal kåres, flyr basehopperne en kilometer ut fra veggen. Hastigheten kan passere 220 kilometer i timen.
03:06
Publisert:

Disse åtte øvelsene gjør deg til en god løper
Eystein Enoksen, professor ved idrettshøgskolen, anbefaler disse teknikk- og styrkeøvelsene.
01:25
Publisert:
 

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen til morgenkaffen eller bussturen. Alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.