Børsklagenemden har avvist Sandnes Sparebanks klage over vedtaket om overtredelsesgebyr ilagt av Oslo Børs, ifølge en melding tirsdag.

"Børsklagenemnden vedtok at børsstyrets vedtak 24. august 2016 om å ilegge Sandnes Sparebank overtredelsesgebyr for brudd på plikten til å melde innsideinformasjon til markedet etter verdipapirhandelloven § 5-2 (1), stadfestes", heter det i meldingen.

Gikk ikke ut med melding

Striden stod om hvorvidt sparebanken umiddelbart burde ha meldt fra til markedet om to store tap som gjorde at fjorårsresultatet måtte gjøres om på i ettertid.

Det gjorde ikke banken, men valgte å gå for såkalt utsatt offentliggjøring. Samtidig ble Børsen orientert om forholdet konfidensielt, i henhold til regelverket for utsatt offentliggjøring. Banken gikk ikke ut med melding om tapene før den hadde en stor refinansieringsløsning på plass flere uker i ettertid.

«Sandnes Sparebank offentliggjorde innside­informasjon om tap på kundeengasjementer for sent. Børsnoterte selskaper har en informasjonsplikt som innebærer at selskapet uopp­fordret og umiddelbart skal offentliggjøre innsideinformasjon som direkte angår selskapet,» uttalte Oslo Børs i august.

Rogaland - forsiktig opptur: Boligprisprognoser for 2017, 2018 og 2019

658.400 kroner

Oslo Børs ila Sandnes Sparebank et overtredelsesgebyr på 658.400 kroner for brudd på plikten til å melde innsideinformasjonen til markedet.

Beslutningen førte til at bankens styreleder Harald Espedal trukket seg fra sine styreverv i både Oslo Børs og Oslo Børs VPS Holding.

Se interaktiv prisgrafikk for alle fylker og beregn prisutviklingen på din bolig.

Les også:  Fredriksen gir Lerøy millionopsjon

- Kronen er undervurdert

Nordea-styreleder bekrefter fusjonssamtaler

Følg markedet med DN Investor

Se DNtv:

Kjos: Fantastisk potensiale i langdistanse
Norwegian presenterte sitt beste resultat noensinne under resultatfremleggelsen for tredjekvartal 2016 torsdag. Norwegian-sjef Bjørn Kjos sier det er et fantastisk potensiale for videre vekst på langdistanse.
02:15
Publisert:

Bli med på kjøretur med den selvkjørende Teslaen (Video: Tesla)
Alle Tesla som produseres nå har fullstendig selvkjørende hardware
03:46
Publisert:

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.