SAS ekspanderer og starter flere nye ruter neste år - både på kort- og langdistansenettet.

SAS øker rutenettet sitt med to nye interkontinentale ruter neste år.

Oslo-New York åpnes i slutten av mars, mens København-Shanghai forventes å åpne i løpet av vinteren 2011. I tillegg kommer flere nye ruter og 150 nye frekvenser innen Europa, skriver SAS i en pressemelding i dag.

- Betydelig reduserte kostnader, kvalitet i verdensklasse og bedre markedsvilkår gjør det mulig for SAS å vokse på en lønnsom måte nå, sier kommersiell sjef Robin Kamark. , sier kommersiell sjef Robin Karmark i en kommentar.

En Airbus A340 vil bli satt i trafikk i vinter og ytterligere en A340 neste vinter. Dermed består langdistanseflåten til SAS av 11 fly. I tillegg trafikksettes ytterligere tre kortlinjefly i løpet av våre, opplyser han.

Brygger opp til priskrig
Ruten Oslo-New York vil bli trafikkert daglig med en Airbus A330-300 som har 34 Business class-seter, 35 seter i Economy Extra og 195 i Economy.

Dermed ligger det an til heftig priskrig på ruten Oslo-New York neste år, siden både Feel Air og Norwegian også satser på å starte flyvninger på denne ruten.

Les:
Norwegians "hemmelige" langdistanseplaner

Feel Air på vingene fra Norge neste år (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.