Toppfolk fra den globale luftfartsindustrien er i disse dager samlet på den internasjonale konferansen World Route Development Forum i Vancouver i Canada.

Og mandag inviterte Norwegian et utvalg gjester til en lukket presentasjon av lavprisflyselskapets planer for interkontinental trafikk, skriver check-in.dk.

Det er ingen hemmelighet at Norwegian vurderer å starte flyvninger mellom Skandinavia og New York og Bangkok i løpet av 2011.

Les mer:
Vil bli kongen av langdistanse
Tur/ retur Oslo - New York: 2000 kroner

Men i Vancouver kunne Thomas Ramdahl, som er Director Network i Norwegian, avsløre at flyselskapet ser et potensial for opp mot 15 interkontinentale ruter fra Skandinavia. Han åpnet også for at destinasjoner i Sør-Amerika og Afrika er "interessante".

Satser på avgang fra 2011
- Det stemmer at Ramdahl snakket om dette på et møte i Vancouver, men ingenting er avgjort ennå. Som vi har sagt før: Bangkok og New York kommer først - men tidligst sommer/høst 2011. Og siden vi ser på langdistanseruter, er det naturlig også å titte på andre interessante destinasjoner som kan være aktuelle på et senere tidspunkt når vi skal øke til flere linjer. Men Sør-Amerika og Afrika blir ikke aktuelt i første omgang, sier informasjonssjef Åsa Larsson i Norwegian til DN.no.

I Vancouver ble det også nevnt at Norwegian tar sikte på å operere med et toklasse-system på langdistanseflyvningene.

Norwegian har ennå ikke sendt inn ordre på nye fly i forbindelse med den planlagte satsingen på interkontinentale flyvninger, men selskapet er i diskusjoner med både Boeing og Airbus om dette, opplyser Åsa Larsson.

- Vi har et sterkt fokus på langdistanseplanene våre, men mye er fortsatt ikke på plass. Derfor er det for tidlig å si noe mer om dette nå, legger Larsson til.

Les også: Rekordmange fly til USA

<b>Fly billig over hele verden</b>

<b>Verdens beste lavprisflyselskaper</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.