Jens Ulltveit-Moe (70) selger sitt heleide livbåtselskap Umoe Schat-Harding til oppkjøpsfondet Herkules og innkasserer milliardgevinst, skriver Dagens Næringsliv.

Ulltveit-Moe har eid selskapet gjennom opp- og nedturer i 26 år.

– Jeg tjener et firesifret millionbeløp. Jeg har fått endel utbytter underveis og en hyggelig salgspris. Jeg føler stor stolthet. Vi har kjøpt det for 20 millioner kroner og kommer ut sånn som jeg nå gjør, sier han til DN.

- Alt innen fornybar energi er undervurdert

Pengene vil han bruke på fornybar energi.

– Jeg ser veldig på bioenergi, som sukkerrør i Brasil. Jeg synes også at solceller er interessant. Og jeg ser også muligheter innen vind, særlig i Sverige. I det hele tatt tror jeg alt innen fornybar energi er undervurdert sammenlignet med effekten det har og bidraget det gir til å løse klimakrisen. I sterk motsetning til hva det har vært de siste årene, sier han til avisen.

Han viser til at prisene har falt enormt og at vi er kommet nærmere det punktet hvor alvoret i klimakrisen har gått opp for folk.

- Så kan det ta ett år eller ti år, men at det kommer, føler jeg meg trygg på, sier Jens Ulltveit-Moe til Dagens Næringsliv.

Forventer global vekst
Herkules kjøper også livredningsutstyr- og livbåtprodusenten Noreq, og prisen er ifølge DN rundt 150 millioner kroner.

– Det er de to mest innovative leverandørene av livredningsutstyr som nå satser videre sammen i en veldig god industriell kombinasjon. Det nye regelverket for livbåter på norsk sokkel vil være en viktig vekstdriver for Schat-Harding som markedsleder. Samtidig vil Schat-Harding og Noreq i fellesskap kunne ta den ledende posisjonen internasjonalt både innen offshore, cruise og til handelsflåten. Som det ledende aktive eierfondet i Norge er vi godt posisjonert til å bygge en global markedsleder med et norsk utgangspunkt, sier seniorpartner Morten Blix i Herkules til DN.

Les også: - Vi trenger ikke å knipe igjen
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.