Life Europe kjøper Norges største helsekostgrossist Validus Engros og butikkforetaket Validus Butikkdrift fra oppkjøpsfondet FSN Capital og Norgesgruppen, ifølge en pressemelding.

Styreleder i Life Europe og partner i eieren Norvestor, Jarle Gundersen, mener kjøpet er et naturlig skritt i utviklingen av helsekostkonseptet.

- Det gir oss økt kontroll og bedre muligheter til å utvikle både butikker og vareforsyning på det norske markedet. Det skaper også bedre forutsetninger for å oppnå synergier på nordisk nivå i konsernet, sier Gundersen.

Life er i dag den største kunden til Validus Engros. I tillegg til Life, har Validus Engros flere grossist- og logistikkoppdrag innenfor detaljhandelen i Norge, opplyses det.

Validus Butikkdrift eier og driver 35 helsekostbutikker som i dag er franchisetakere i Life, samt en Banda-butikk.

Validus Engros og Validus Butikkdrift stod for en cirka-omsetning på henholdsvis 475 og 190 millioner svenske kroner i 2013.

I 2013 hadde Life Europe, Validus Engros og Validus Butikkdrift en samlet omsetning på ca. 1,3 milliarder svenske kroner, og oppnådde et driftsresultat før avskrivninger på 72 millioner svenske kroner. Sammen med alle franchisetakere var markedsomsetningen rundt 2 milliarder svenske kroner i 2013.

"Transaksjonen forventes å være endelig gjennomført i løpet av juli måned, og den finansieres av likvide midler og banklån", heter det.

Les også:
Nå er Frank Mohn-salget i boks
Vil ikke svare på om stridsøksen er begravet  

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.