Det svenske industrikonsernet Alfa Laval har sluttført kjøpet av pumpevirksomheten Frank Mohn etter å ha fått konkurransemyndighetenes godkjennelse, ifølge en pressmelding torsdag.

- Frank Mohn AS er et fint og veldrevet selskapet. Jeg er svært glad for å kunne ønske velkommen både deres ansatte og deres kunder til Alfa Laval, sier konsernsjef Lars Renström i Alfa Laval.

Frederik W. Mohn.
Frederik W. Mohn.

- En skam

Salget av den vestlandske hjørnesteinsbedriften skapte furore i byen mellom de syv fjell da det ble annonsert i forrige måned, og da det ble kjent at hovedaksjonær Trond Mohn (71) ikke hadde informert sønnen og medaksjonær Frederik W. Mohn (37) om salgsprosesessen.

- Han (Trond Mohn) har feighetens nådegave. Han har ikke klart å videreformidle familiebedriften som hans far grunnla i 1938. Nå må han ta konsekvensene av det. Det er en skam, sa Frederik Mohn til DN da.

Ville stanse salget

Frederik Mohn engasjerte også den erfarne skrankeadvokaten Dag Steinfeld og aksjonærrettighetsspesialisten Filip Truyen i Wikborg Rein & Co, for å stanse salget. Siden har det imidlertid vært stille fra den kanten.

- Styret har iverksatt en omorganisering som gjør det enklere å gjennomføre et salg, og det kan ha skjedd på gale premisser. Hvis forutsetningene for en omorganisering forsvinner, kan den bli kjent ugyldig, sa Truyen til DN på tidspunktet.

Taus advokat

Steinfeld er ytterst ordknapp om hvordan dagens sluttføring eventuelt påvirker Frederik Mohns forsøk på å ville stanse eller omgjøre salget, eller hvorvidt han fortsatt er engasjert av Frederik Mohn.

- Det har jeg ingen kommentar til. Jeg har sagt det jeg kan si, sier han til DN torsdag.

Frank Mohn hadde en omsetning på 3,4 milliarder kroner og en ordreinngang på 6,1 milliarder kroner i 2013, fremgår det i dagens melding fra Alfa Laval. Kjøpesummen oppgis til 13 milliarder kroner på gjeldfri basis.

Bakgrunn: Frank Mohn-konsernet solgt til Sverige for 13 mrd.

Alfa Laval venter oppkjøpet å ha positiv effekt på resultat per aksje direkte fra konsolidering, fra i dag 22. mai.

Det har ikke lykkes DN å komme i kontakt med Frederik W. Mohn sålangt torsdag.

Les mer:
  Trond Mohns sønn: - Skam deg!

Slik kan Frederik Mohn stoppe salget
Har tjent milliarder på sin lojalitet til Trond Mohn  
Slik kan han ha spent ben på seg selv
Avviser at sønnen har forkjøpsrett
Dette vil svenskene med Frank Mohn
Nekter sønnen innsyn dnPlus

Les også:
Hackere fikk tilgang til 145 millioner eBay-kontoer
Alle skal på fest - stenger alle butikker
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.