Konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian Air Shuttle er ikke nevneverdig bekymret for at Ryanair nylig har kommunisert at de ønsker å fokusere mer på kundetilfredshet, skriver TDN Finans.

- Det er fornuftig av dem å gjøre en slik endring. Men, vi har vunnet pris som beste lavprisselskap i Europa to år på rad. Jeg mener vi har et godt produkt til kundene, sier han til TDN Finans.

Han sier at dette ikke gjør ham bekymret.

- Du må tørre å konkurrere med alle, enten det er Ryanair, Easyjet eller SAS. Kan du ikke det, har du ikke noe i denne bransjen å gjøre, sier konsernsjefen.

Ser langsiktig

Når det kommer til situasjonen rundt tillatelse i USA sier han at selskapet har fokus på den langsiktige tillatelsen.

-Vi er ikke så opptatt av den midlertidige tillatelsen, vi flyr jo USA i dag. Vi bryr oss om å få en langsiktig tillatelse.

Han forklarer at problemet ikke er at selskapet står i fare for å ikke få fly til USA:

-Vi kan fly så mye vi vil til USA i dag. Det er ikke det som er problemet. Vi trenger den EU Aoc'en for å kunne fly EU mot Asia, og mot Afrika og Sør-Amerika.

Air Operator's Certificate (AOC) er en driftsmessig og teknisk godkjenning utstedt av et lands luftfartsmyndigheter som gir innehaver rett til å drive erhvervsmessig flydrift, opplyser Norwegian på sine nettsider.

Dårlig logistikk

Kjos forklarer at det viktige er å kunne fly i alle retninger på en tillatelse da det er dårlig logistikk å dele dette opp.

-Det er dårlig logistikk å fly ett selskap under en EU-AOC og et annet selskap på en norsk AOC. Det må jo være de samme som kan fly både øst og vest, det er det det går på.

Videre sier Kjos at han ikke ser en avgjørelse før etter mellomvalget i USA.

-Det om man får rettighet på å fly har ingenting å si for ansatte, flyparken eller noe som helst. ​Dette handler kun om at man ønsker å hindre Norwegian i å konkurrere, sier han.

Les også:
- Jeg ble sjokkert
- Selskapet er i krise
Statoil-mekanikere venter 8,5 timer hver dag  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.