Oslo (TDN Finans): Norsk Hydro fikk et underliggende driftsresultat på 1.490 millioner kroner i tredje kvartal 2014, mot 544 millioner kroner i samme periode året før, opplyser selskapet onsdag.

Det underliggende driftsresultatet er eksklusiv spesielle poster på 447 millioner kroner.

Det var ventet et underliggende driftsresultat på 1.378 millioner kroner, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Driftsinntekter i kvartalet var 19.698 millioner kroner (18.272), mot ventet 18.349 millioner kroner.

Rapportert driftsresultat ble 1.937 millioner kroner (620).

Rapportert nettoresultat ble 665 millioner kroner (269), mot ventet 797 millioner kroner.

Ser vekst utenom Kina

Norsk Hydro ser en etterspørselsvekst for aluminium utenfor Kina på rundt tre til fire prosent i 2014, fremgår av selskapets kvartalsrapport onsdag.

Selskapet tror etterspørselen vil overstige produksjonen i 2014, utenfor Kina.

Hittil i 2014 har aluminiumsetterspørselen steget 3,5 prosent eksklusive Kina, ifølge selskaet

-Etterspørselen etter aluminium er økende og vi ser nå en vekst i etterspørselen på tre til fire prosent for 2014 i verden utenom Kina, noe som blant annet skyldes substitusjon av metall i bilindustrien, sier konsernsjef Richard Brandtzæg i Norsk Hydro i pressemeldingen.

- Jeg er glad

Brandtzæg sier også at det fortsatt er underskudd av aluminium i markedet.

-"All-in"-metallprisene fortsatte å øke i kvartalet. Dette gjenspeiler tilstrammingen vi så i markedet i forrige kvartal og fortsatt underskudd i markedet, sier Brandtzæg.

Det underliggende driftsresultatet for Bauksitt og Alumina bedret seg vesentlig i tredje kvartal på grunn av høyere realiserte aluminapriser og lavere driftskostnader ved Alunorte i Brasil. De realiserte aluminaprisene ble imidlertid negativt påvirket av at en lavere andel alumina ble solgt til indekspris.

-Jeg er glad for å se at forbedringsprogrammet "Fra B til A" går som planlagt, og at forbedringstiltakene i Bauksitt & Alumina gir resultater på bunnlinjen. Driftskostnadene ved Alunorte er på vei ned, og vi er i rute for å nå målene.

 

Les også: Hydro løftes av konkurrent

 
Brandtzæg fortsetter som toppsjef i Hydro

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.