Det viser oppdateringer av flere analytikere etter Aloca-rapporten onsdag kveld.

Alcoa rapporterte om et sterkere enn ventet resultat og høyere enn ventet inntekter for tredje kvartal.

Fondsfinans tror spesielt primærmetallavdelingen til Hydro vil tjene på LME-prisingen, og mener de sterke Alcoa-tallene fra primærmetall er hovedgrunnen til å være positiv på Hydros vegne. De holder på sin kjøpsanbefaling og kursmål på 42 kroner.

Pareto mener Alcoa-rapport var positiv og viser til at selskapets estimat om en global aluminiumetterspørsel eksklusive Kina på fire prosent i 2014, mot Hydros estimat på 2-4 prosent.

Handelsbanken Capital Markets viser til at Alocas-oppstrømdel, som er den mest relevante for Hydro, har forbedret seg for tolvte kvartal på rad. Ventet global produksjonsvekst for aluminium i bilbransjen er 2 til 4 prosent, mot tidligere 1 til 4 prosent. Handelsbanken venter at Hydros bauksitt og aluminium vil være lønnsomme for første gang siden fjerde kvartal 2011.

«Men vi ser det som positivt at de bekrefter at aluminiumlagrene er betraktelig redusert», heter det i oppdateringen. Handelsbankens har kursmål er 45 kroner per Hydro-aksjen.

Morgen Stanley venter at Alcoa-aksjen skal stige de neste tolv månedene. De mener Aloca-konsensus på resultat per aksje på 0,19 dollar for fjerde kvartal er for lav og tror den vil ligge på 0,25. De venter at en sterk dollar og spotpris på aluminium vil styrke selskapet.

Norsk Hydro-aksjen stiger torsdag 3,9 prosent til 34,55 kroner per aksje på Oslo Børs, omsatt for 162 millioner kroner.

Les også på DN.no i dag:
Ingen bud på omstridt villa
PC-en er ikke død
Fersk Innovasjon Norge-sjef: Derfor vil hun finansiere prosjekter som mislykkes (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.