Oppdretteren, som onsdag la frem kvartalsrapport, har vært på Island og sett på muligheter for lakseoppdrett, men har ingen konkrete planer om å gjøre investeringer der, skriver Intrafish onsdag.

- Vi har vært på Island. Det er et litt krevende område å drive oppdrett i, kanskje mest på grunn av temperaturregimet. Det er ikke så ulikt Finnmark, med veldig lave temperaturer på vinteren som krever at en har mye stor smolt i sjøen, ellers får en lang omløpshastighet i sjøen. Mye av Island er stengt på grunn av villaks, men det er et område på nordvest-siden av Island som kan være aktuell, sier konsernsjef Leif-Inge Nordhammer til IntraFish.

Nordhammer sier selskapet har ingen konkrete planer om å gå inn i Island.

- Men vi orienterer oss og ser på løpende muligheter, primært i området hvor vi allerede er i dag, sier konsernsjefen.

Salmar har i dag virksomhet i Norge samt i Skottland gjennom 50 prosent eide Norskott Havbruk. Det har tidligere vært spekulasjoner om at Salmar var interessert i chilenske Invermar.

IntraFish skrev 10. november at tidligere Salmar-sjef Yngve Myhre går inn i styret i islandske Arnarlax, hvor tidligere Salmus Akva/Leirfjord Seafood-eier Matthias Gardarsson er sentral. Arnarlax gjorde nylig en emisjon, hvor blant annet Myhre tegnet seg for aksjer.

Les også:
Til sak for å få tilbake huset
Gruvegiganter kan ha bommet fullstendig om Kina
Savner ungdommelig arbeidslyst (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.