SAS mener at selskapets uttalelser for regnskapsåret 2014/2015, om at selskapet kan oppnå et positivt resultat før skatt, er usikre.

Det sier finansdirektør Göran Johansson i SAS til Nyhetsbyrån Direkt før selskapets resultatpresentasjon torsdag.

- Jeg er nokså usikker på grunn av det som kan påvirke oss som for eksempel drivstoff og valuta. Det gjør at vi akkurat nå er i en veldig usikker situasjon. Sammen med det faktum at hele den europeiske flysektoren er under omstilling har vi sagt at ikke kommer til å oppgradere våre finansielle mål om driftsmargin og soliditet. Det får vi komme tilbake til når vi har gått gjennom de faglige diskusjonene, sier han.

Under selskapets presentasjon sier også finansdirektør Göran Johansson at selskapet en depresiering i krysset svensk krone over norsk krone på én prosent gir et tap på 60 millioner svenske kroner.

Videre vil en appresiering i krysset dollar over svensk krone på én prosent gir et tap på 100 millioner svenske kroner.

Videre sier han at utviklingen i den norske økonomien som følger av fallet i oljeprisen gjør utviklingen i det markedet usikker, og mulig negativ.

Les også: Nå er flybillettprisene på vei opp...
SAS-skrell på børsen
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.