Stort tilbud gjør at lakseprisene ligger an til å falle betydelig i neste uke. Det opplyser lakseeksportører som TDN Finans har snakket med.

Mens lakseprisene var på i overkant av 40 kroner fredag i forrige uke, ligger prisene an til å falle ned mot 36 kroner denne fredagen.

-Det er fortsatt litt tidlig å si, men det er ganske betydelig prisfall denne uken, og vi må nok ned neste uke også. Vi selger laks til omkring 36 kroner pr kilo Oslo-priser nå, sier en eksportør til TDN Finans.

Han sier at grunnen til prisnedgangen er litt for mye uttak, kombinert med laber etterspørsel i markedet.

En annen eksportør bekrefter trenden.

-Vi selger til cirka 37 kroner, Oslo-priser, og det kan hende vi faller enda mer fredag. Det har vært en rød uke for mange, sier han til TDN Finans.

Han peker på veldig stort utbud av laks som grunn til nedgangen.

-Det går ut mer laks nå enn på samme tid i fjor, samtidig som det russiske markedet er borte. Prisen må helt klart korrigeres ned neste uke, sier eksportøren.

-Det hører at noen venter at prisene neste uke vil være på rundt 38 kroner pr kilo i Oslo. Akkurat nå tror jeg det er et optimistisk anslag, sier eksportøren.

 

LES OGSÅ: Svakere oljepris og gresk uro sender Wall Street ned

Uenighet om fredsstyrker i Ukraina

EU vil fortsatt hjelpe Italia med å håndtere flyktningestrømmen i Middelhavet  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.