Det var negativ åpning på alle de tre toneangivende indeksene på amerikanske børser torsdag.

Til tross for at den amerikanske butikkjeden Wal-Mart leverte noe bedre resultat enn ventet torsdag, svekket aksjen seg med 3,23 prosent til en pris på 83,50 dollar. Kort tid etter børsenes åpning var prisen på 84,50 dollar.

Nedturen skjedde etter at kjeden, som verdens største arbeidsgiver, meldte en økning i minstelønnen til 500,000 av de ansatte til 9 dollar - tilsvarende 76 kroner. Det skriver Bloomberg Business.

Nøkkeltall

Torsdag kom flere amerikanske nøkkeltall.

Først ut var antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims) var 283.000 per 14. februar, mot 304.000 uken før. Det viser sesongjustert statistikk fra det amerikanske arbeidsmarkedsdepartementet.

På forhånd var antall førstegangssøkende ventet å være 290.000 personer, ifølge en sammenstilling foretatt av nyhetsnettstedet.

Oljeprisen snudde

Det var også knyttet stor spenning til det amerikanske energidepartementets ukentlige oljelagertall en time etter børsåpning i USA torsdag.

- Markedet signaliserer et overtilbud av råolje som bare kan føre til lavere priser. Det er negativt for energiselskapene, sier seniormegler Christopher Bellow i Jeffries International til Bloomberg News.

Prisene på olje falt i påvente av fremleggelsen. Da det ble klart at De amerikanske råoljelagrene steg med 7,7 millioner fat til 425,6 millioner fat i uken frem til 13. februar, snudde også oljeprisen. På forhånd var det ventet at lagrene ville være opp 3,6 millioner fat, ifølge estimater innhentet av Bloomberg News.

Prisen på et fat WTI-olje er 51,90 dollar fatet kort tid etter børsavslutning. Verdien på nordsjøolje steg også i løpet av kvelden, og et fat nordsjøolje er i skrivende stund priset til 60,18 dollar per fat.

Det så mørkt ut i oljesektoren like etter børsåpning. ConocoPhillips var ned 2,98 prosent, ExxonMobil var ned 2,56 prosent og Halliburton var ned 1,84 prosent.

Oljeselskapene avsluttet imidlertid noe bedre med henholdsvis -0,56 prosent, -1,76 prosent og -0,4 prosent.

 

 

LES OGSÅ: Børsknøtt hopper på Kina-ja

Superutbytte fra barnemat og kapselkaffe

Hydrogenfabrikk 40 prosent billigere å bygge  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.