Seadrills resultat for første kvartal var bra, drevet av lavere kostnader enn ventet. Utsiktene for selskapet på lengre sikt er imidlertid ikke forbedret.

Det fremgår av oppdateringer fra DNB Markets, Pareto Securities og Handelsbanken Capital Markets.

Selskapets reduserte forventninger til bruttoresultatet (ebitda) for neste kvartal, sammen med forhandlinger om lempelser i lånebetingelsene, kan indikere ytterligere nedside i resultatet, påpekes det.

«Samlet sett mener vi tallene for første kvartal var sterke, men vi vurderer diskusjonen om midlertidige lempelser i lånebetingelsene som en uvennlig påminnelse om usikkerheten knyttet til inntjeningen i 2016-17», skriver analytiker Kjetil Sørum i Handelsbanken Capital Markets.

Seadrill er nå i prosess med å endre gjeldsgradkravet frem til desember 2016 på de sikrede kredittfasiliteter, ifølge kvartalsrapporten.

«Dette er enda et eksempel på støtten Seadrill har fra sine banker og långivers tillit til selskapets evne til å styre seg gjennom denne nedturen», skriver selskapet.

Seadrill har et finansieringsbehov på 4,8 milliarder dollar gjennom 2016, forutsatt ingen endringer i leveringsdato på rigger. I samme periode reduseres gjelden med 1,8 milliarder dollar grunnet amortisering, fremgår det av kvartalsrapporten.

Når det kommer til verftsavdrag, vil selskapet forsøke å finansiere totalt 3,5 milliarder dollar over de neste to årene, med dette kan endre seg dersom leveringsdatoer revideres, heter det.

Analytikerne Andreas Stubsrud og Bård Rosef i Pareto Securities viser til at selskapet venter å ha tilstrekkelig kontantstrøm til å betjene alle gjeldsforpliktelser frem til utgangen av 2016, noe analytikerne sier seg enig i, og gjentar hold-anbefaling på Seadrill-aksjen med kursmål på 100 kroner.

DNB Markets skriver at selskapets reduserte guiding tilsier en ebitda i andre kvartal på 641 millioner dollar. Dette er over Bloomberg News-konsensus på 613 millioner dollar, men under meglerhusets eget estimat på 677 millioner dollar.

DNB Markets har en salgsanbefaling på aksjen med kursmål 50 kroner før eventuelle justeringer.

DNB Markets mener, sett under ett, at Seadrill burde prestere bedre enn sammenliknbare selskaper i dag.

Seadrill er ned 4,5 prosent til 97,3 kroner, og er så langt mest omsatt på Oslo Børs torsdag for 300 millioner kroner.

Les også:
Seadrill tar markedet på sengen
Cecilie Fredriksen forlater Archer-styret

Ny toppsjef i DNV GL  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.