Norwegian beholdt de utenlandske besetningene etter at de omregistrerte seks av sine Dreamliner-fly til Norge i sommer. Det liker Norsk Cockpit Forbund og leder Rune Sundland dårlig, skriver Dagbladet.

– Vi har vedtatt at vi kommer til å gå til politianmeldelse, sier Sundland og legger til at anmeldelsen blir innlevert til uken. Forbundets jurister mener norskregistrerte fly er å anse som norsk territorium og at det dermed kreves besetninger med gyldig norsk oppholdstillatelse – selv om flyene brukes utenfor Norge.

– Bevisene er ganske klare, og Norwegian har jo innrømmet at de bruker utlendinger, sier Sundland. Han mener selskapet må bruke EU-borgere på de aktuelle flyene.

– Det virker underlig at man skal løse noe som helst ved å bruke asiater. Vi må prøve å få sysselsatt Europa, sier pilotlederen.

– Vi er vel et av flyselskapene som har bidratt med størst ny sysselsetting i europeisk luftfart de siste årene gjennom etablering av baser i Storbritannia og Spania. I tillegg kommer arbeidsplasser som skapes gjennom økt turisme, sier Norwegians kommunikasjonssjef, Lasse Sandaker-Nielsen, som mener Sundlands utspill faller på sin egen urimelighet.

DNs valgportal: Hvilke politikertopp er du mest enig med?

Les også:

Hamrer til mot konkurrentene

Andelen toppkarakterer mer enn halvert på NHH

Tror på superavkastning fremover: - Utrolig store muligheter

Se DNtv: Ekslusivt: Møt mannen bak Popcorn Time

Ekslusivt: Møt mannen bak Popcorn Time
Federico Abad er mannen som skapte Popcorn Time, pirattjenesten som har fått filmindustrien i Hollywood til å skjelve. DN møtte mannen som hittil har valgt å være anonym i hjembyen Buenos Aires
02:47
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.