Styreleder Finn Jebsen i Kongsberg-gruppen er tilfreds med at Økokrim har henlagt korrupsjonssiktelsen mot selskapet.

Tirsdag ble det kjent at Økokrim tiltaler en tidligere salgssjef for Øst-Europa i Kongsberg Defence Communications for grov økonomisk utroskap, hvitvasking og grov skatteunndragelse. Saken mot selskapet henlegges imidlertid etter bevisets stilling.

- Saken har vært belastende, men vi har gjennom hele perioden med etterforskning hatt fokus på våre samarbeidspartnere, kunder og leveranser. Vi er tilfreds med at korrupsjonssaken nå er henlagt og at vi kan legge saken bak oss, sier Jebsen i melding tirsdag.

Korrupsjonssiktelsen mot Kongsberg ble rettet i februar 2014.  I etterkant av siktelsen har konsernet gjennomført en granskning av selskapets anti-korrupsjons- og compliance-arbeid, utført av EY. Konklusjonen fra konsulentselskapet er at arbeidet har vært tilfredsstillende, opplyses det.

"EY skriver i sin evaluering at Kongsberg fremstår som ledende sammenlignet med andre norske selskaper av tilsvarende størrelse og internasjonale operasjon", heter det.

Økokrim mener den tidligere salgssjefen skal ha "tappet" konsernet for 180 millioner kroner eller mer, fordekt som betalinger til agenter og en underleverandør.

Kongberg ser alvorlig på at en tidligere ansatt nå er tiltalt for økonomisk utroskap.

"Som følge av de opplysninger som Økokrims etterforsking avdekket, ble  den tidligere ansatte avskjediget i 2015. Denne saken har gitt en særlig innsikt i potensialet for å bli rammet av omfattende straffbare handlinger", sier Jebsen.

Les også: Økokrim mener tiltalte gjorde alt for å skjule pengestrømmene

  Økokrim tiltaler tidligere Kongsberg-topp

Borekjempe legges i opplag i Norge

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.