Økonomene mener den markerte nedgangen i norsk detaljhandel i mai øker sannsynligheten for at Norges Bank kutter styringsrenten i september.

Tall fra Statistisk sentralbyrå viste mandag at detaljomsetningen falt med 3,4 prosent på månedsbasis i mai, etter en vekst på 2,0 prosent fra mars til april.

På forhånd var detaljhandelen i mai ventet å falle 1,5 prosent, ifølge Bloomberg News.

DNB Markets viser til at mai-tallene var klart svakere enn ventet, men påpeker at nedgangen kommer etter en kraftig oppgang i april.

Videre har tillitsindikatorer for husholdningene avtatt og meglerhuset mener derfor at det er grunn til å vente en moderat til svak utvikling i forbruket.

«Dagens tall underbygger bildet av en svak forbruksvekst og styrker sjansen for rentekutt i september», skriver DNB Markets.

Nordea Markets peker på at detaljhandelstallene er volatile, men mener at de signaliserer en lavere veksttakt i konsumet til husholdningene. Nordea Markets mener dagens tall støtter deres anslag om at Norges Bank vil kutte styringsrenten med 25 basispunkter i september.

 

Les også: Kraftig børsfall etter Hellas-krise

- For meg har gresk exit fra eurosonen aldri vært, og vil aldri bli, en mulighet

Anbefaler Hellas å ta en «grexit»

Selger mindre nytt og mer brukt


Se også:

Krise for greske pensjonister:

Krise for greske pensjonister
Mandag skulle pensjonene komme, men bankene er stengt i seks dager og få av de eldre har minibankkort.
00:47
Publisert:

Juncker: - Ikke nytt Hellas-forslag mandag

Juncker: - Ikke nytt Hellas-forslag mandag
Her er utdrag fra pressekonferansen i Brussel mandag ettermiddag.
05:22
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.